Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden valmistelua sopimuspohjaisesti jatketaan tarvittaessa poliittisen ohjausryhmän nimeämisen jälkeen

Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden valmistelua sopimuspohjaisesti jatketaan tarvittaessa poliittisen ohjausryhmän nimeämisen jälkeen

Keski-Suomen sote-uudistuksen valmistelusta vastaava kuntien virkamiehistä koostuva työvaliokunta kokoontui tänään Jyväskylässä. Kokouksessaan työvaliokunta linjasi, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen valmistelua ohjaavan yhteistyösopimuksen valmistelua kuntien kesken jatketaan Keski-Suomessa vasta sen jälkeen, kun sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyölle on nimetty poliittinen ohjausryhmä.

Sopimuksella määritellään Keski-Suomen kuntien välistä yhteistyötä sote-uudistuksen valmistelussa. Tahtotilana on selkiyttää kuntien välistä työnjakoa ja tehtäviä sekä huomioimaan kattavasti ministeriön ohjeistus sote-uudistuksen kansallisesti asetetuista tavoitteista. Keski-Suomen kunnista suurin osa on päätöksillään hyväksynyt sopimuksen kesäkuun loppuun mennessä.

- Erilliselle sopimukselle ei kuitenkaan ole tarvetta, mikäli nimettävän poliittisen ohjausryhmän määrittelemä soten jatkovalmistelu etenee sopimusluonnoksen mukaisesti, totesi työvaliokunnan puheenjohtaja Timo Koivisto.

Kunnissa käsittelyssä olleessa sopimusluonnoksessa määritellään kuntien välistä sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen valmistelutyötä. Sopimuksella pyritään mm. selkeyttämään Keski-Suomen kuntien ja sote-uudistusta valmistelevien työryhmien välistä työnjakoa ja tehtäviä. Työvaliokunnassa kuitenkin todettiin, että työnjakoon liittyvät kysymykset tulevat todennäköisesti selkeytymään poliittisen ohjausryhmän nimeämisen myötä.

Poliittinen ohjausryhmä nimetään 16.8.2016

Laajemmin sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua on käsitelty Keski-Suomen maakuntaliiton koolle kutsumassa neuvonpidossa 28.6.2016. Kesäkuun neuvonpidossa sovittiin, että sote- ja maakuntauudistusta valmistelemaan perustetaan poliittinen ohjausryhmä, joka on kooltaan 25 henkilöä. Kokoonpanossa tulee toteutua poliittinen ja alueellinen edustavuus sekä tasa-arvo vuoden 2012 kunnallisvaalien pohjalta. Ohjausryhmän nimeää neuvonpitoon kesäkuussa osallistuneet tahot Keski-Suomen kuntien tekemien esitysten pohjalta 16.8.2016 olevassa kokouksessaan.

Työvaliokunnan kokouksista tiedotetaan jatkossa säännöllisesti. Seuraavat kokoukset pidetään 6.9., 14.10., 8.11. ja 16.12.2016.

Lisätietoja: työvaliokunnan puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 014 266 1501 ja työvaliokunnan sihteeri, kehittämisjohtaja Silja Ässämäki, p. 050 568 5831

9.8.2016Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje