Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän terveyskeskussairaalat etsivät vapaaehtoisia ilahduttamaan potilaita

Jyväskylän terveyskeskussairaalat etsivät vapaaehtoisia ilahduttamaan potilaita

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen JYTEn terveyskeskussairaaloissa Kyllössä ja Palokassa aloitetaan syksyllä vapaaehtoistoimintaa, johon etsitään parhaillaan vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita.

Heidät kouluttaa Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut Vapari.

– Vaikka sairaalassaoloaika on lyhyt, monet potilaat kaipaavat piristystä ja toimintaa sairaalan arkeen. Lisäksi kaikilla potilailla ei ole omaisia, jotka kävisivät katsomassa, sanoo geriatrinen hoitaja ja vapaaehtoistyön koordinaattori Marketta Tarnanen Kyllön terveyskeskussairaalasta.

Vapaaehtoisella ei tarvitse olla erityisiä taitoja. Riittää, kun on oma itsensä ja tekee sitä, mikä kiinnostaa ja mitä osaa. Vapaaehtoiset voivat esimerkiksi lukea lehtiä ja kirjoja sekä keskustella ja kuunnella. Jos on intoa ja osaamista, voi osastoilla järjestää vaikka tietokilpailuja tai musiikkihetken.

Vapaaehtoiset perehdytetään sairaalan käytäntöihin ennen työn alkua.

– Ei ole tarkoitus, että vapaaehtoinen osallistuu hoitotyöhön, vaan he tuovat potilaille ja omaisille oman maailmansa ja iloa sairaalan arkeen. Myös henkilökunta saa uusia ajatuksia vapaaehtoisilta ja ovat siksikin tärkeitä sairaalalle. Toivotamme lämpimästi kaikki halukkaat vapaaehtoiset tervetulleiksi, sanoo osastonhoitaja Sari Hjulman Kyllön terveyskeskussairaalasta.

Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Marketta Tarnaseen, p. 014 266 2434.

Lisätietoja: geriatrinen sairaanhoitaja Marketta Tarnanen, Kyllön terveyskeskussairaala, p. 014 266 2434, osastonhoitaja Satu Hjulman, Kyllön terveyskeskussairaala, Osasto 6, p. 014 266 2442

1.8.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje