Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » MAXIMAL | MINIMAL Alvar Aalto –designseminaarin näyttely Keski-Suomen museossa 27.8.–2.10.2016

MAXIMAL | MINIMAL
Alvar Aalto –designseminaarin näyttely
Keski-Suomen museossa
27.8.2016–30.9.2016

Alvar Aalto -designseminaarin päänäyttelyyn voi tutustua Keski-Suomen museossa 27.8.–30.9.2016.

Elokuun lopussa 27.–28.8. MAXIMAL | MINIMAL -teemalla järjestettävä kansainvälinen Alvar Aalto -designseminaari kutsuu muotoilufanit ja alan ammattilaiset Jyväskylään. Seminaarin päänäyttelyyn voi tutustua Keski-Suomen museossa 27.8.–30.9.2016.

Luvassa on kiehtova näyttely, jossa muotoilun huippunimet ja suomalaisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitosten opiskelijat yhdistävät voimansa. "Mestari-oppipoika"-menetelmällä kevään 2016 aikana toteutetussa projektissa seminaarin puhujat ja opiskelijaryhmät ovat työstäneet yhdessä prototyyppejä heille annetun suunnittelutehtävän pohjalta. Tehtävänantona on ollut suunnitella vapaasti lattialla seisova tornimainen elementti, joka aktiivisesti säilyttää suunnittelijansa valitseman kirjallisuuden. Näyttelyssä nähtävät yhteistyön tulokset haastavat ja mullistavat muun muassa perinteistä tapaamme ajatella kirjahyllyä.

Nyt kahdeksatta kertaa järjestettävä Alvar Aalto –designseminaari ottaa tänä vuonna kantaa erityisesti suunnittelutyön laatuun. Tapahtuman puheenjohtaja, muotoilija ja sisustusarkkitehti Simo Heikkilä haastaa seminaarin osallistujat ja kaksitoista puhujaa pohtimaan suunnittelutyössä tehtäviä valintoja ja valintojen kestävyyttä. ”Päivittäisessä työssään muotoilijan on tehtävä valintoja kahden vaihtoehdon välillä: sopisiko toimeksiantoon minimaalisuus, vai olisiko tämä oiva tilaisuus kokeilla jotain maksimaalista? Onko suunnittelussani yhä sijaa taiteelle, vai annanko periksi kaupallisuudella ja vau-vaikutuksen tavoittelulle? Onko suunnittelemallani tuotteella pitkä elinkaari vai tuleeko siitä vain lisää hankalasti käsiteltävää jätettä?

Keski-Suomen museossa myös 1960-luvun arkkitehtuuria

Seminaarin kävijöillä on tänä vuonna mahdollisuus tutustua myös suomalaiseen 1960-luvun arkkitehtuuriin. Arkkitehtuurimuseon Keski-Suomen museoon tuottama näyttely ”Värikkäämpi, iloisempi, hienostuneempi” vie matkalle suurten yhteiskunnallisten ja kulttuuristen muutosten vuosikymmenelle ja avaa 1960-luvun arkkitehtuurin teemoja ja erityispiirteitä. Näyttelytila, Alvar Aallon suunnittelema vuonna 1961 valmistunut Taidehalli toimii porttina 60-luvun ajatteluun. Myös Taidehallin yhteydessä sijaitsevaan luentosaliin, joka jatkaa Aallon Viipurin kirjastosta tuttua aaltoilevan alakaton teemaa, voi tutustua seminaarin ajan.

Lue lisää Alvar Aalto -designseminaarin ohjelmasta: www.alvaraaltodesignseminar.fi/seminar
Seminaarin esite sähköisessä muodossa löytyy täältä.

Lisätiedot:

Ilja Koivisto, intendentti
Keski-Suomen museo
014 2664354
ilja.koivisto(at)jkl.fi

Nina Heikkonen, tuottaja
Alvar Aalto –säätiö
044 500 1257
designseminar(a)alvaraalto.fi

Annukka Pakarinen, tiedottaja
Alvar Aalto -säätiö
050 3810143
annukka.pakarinen(at)alvaraalto.fi

29.7.2016Anna Möttönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje