Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Business Rally 2016 tuo sijoittajat ja kasvuyritykset yhteen

Jyväskylä Business Rally 2016 tuo sijoittajat ja kasvuyritykset yhteen

Maailmanluokan tapahtumasta enemmän irti yrityksille ja vetovoimaa Jyväskylälle!

Jyväskylän kaupunki ja Suomen Yrityskehitys Oy järjestävät 29.7. Jyväskylä Business Rally -tapahtuman jo toista kertaa.

Siellä jyväskyläläiset kasvuyritykset esittelevät liikeideoitaan kansainvälisille ja kotimaisille sijoittajille. Mukana on myös kaksi yritystä pääkaupunkiseudulta. Yritystarinoitaan esitteleviä yrityksiä on yhteensä 12. Kotimaasta rahoitus- ja sijoitussektorin edustajia on paikalla 20, minkä lisäksi kansainvälisiä sijoittajia saapuu Espanjasta ja Arabiemiirikunnista.

Tapahtuma yhdistää startupit potentiaalisten sijoittajien kanssa ja etsii rahoittajia yritysten kasvun tueksi. Maailmankuulu rallitapahtuma houkuttelee sijoittajia paikalle lomakaudenkin aikana. Kiinnostus Neste Rallia kohtaan on ollut erinomainen ja paneeli on ääriään myöten täynnä. Yritysten valmentamisesta on vastannut Suomen Yrityskehitys Oy. Erityistä huomiota on kiinnitetty liiketoiminta- ja sijoituspotentiaalin esiintuomiseen.
Kymmenen jyväskyläläistä yritystä esittelee liikeideansa, tavoitteenaan eri vaiheiden rahoitukset. Lavalle nousevat esimerkiksi Firstbeat Technologies, Emfit sekä Happy Day Marketing.

- Odotan erityisesti tapaamisia suomalaisten bisnesenkeleiden kanssa. Suunnittelemme Emfit:lla hieman isompaa osakeantia syksylle, joten etsimme ankkurisijoittajia, kertoo odotuksistaan Emfit Oy:n toimitusjohtaja Heikki Räisänen.

- Tämä on ainutlaatuinen tapahtuma, joka yhdistää rallia ja bisnestä, ja voi todellakin tapahtua vain Jyväskylässä, kommentoi Joni Kettunen Firstbeat Technologies Oy:n toimitusjohtaja.

Toinen pääkaupunkiseudulta tapahtumaan tulevista yrityksistä on M2Talent Oy, joka tekee tiivistä yhteistyötä Jyväskylän yliopiston kanssa. M2Talent ja Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos ovat IBM:n partnereita keinoälyyn perustuvan teknologian hyödyntämisessä. Lisäksi organisaatiot tekevät uutta data-analytiikan sovelluskehitysprojektia.

- Olemme innolla mukana Jyväskylä Business Rallyn rahoituspaneelissa. Tämä on loistava tapa päästä tapaamaan rahoittajia ja myös muita yrityksiä. Tulemme mielellämme Jyväskylään, koska teemme tiivistä yhteistyötä yliopiston kanssa erityisesti data-analysoinnin puolella. Siinä Jyväskylällä on huippuosaamista. Vaikka toimimme nyt pääkaupunkiseudulla, näemme, että tulevaisuudessa tiettyjen toimintojen laajentaminen Jyväskylään voisi palvella meitä, kertoo perustajaosakas Jane Moilanen M2Talent Oy:stä.

Paikalle tulee 20 kotimaista sijoittajaa, jotka edustavat niin sijoitusyhtiöitä, julkista rahoitusta, pankkeja kuin yksityisiäkin sijoitussalkkuja. Espanjalaiset sijoittajat edustavat eurooppalaista bisnesenkeliverkostoa EBANia ja Arabiemiirikunnista saapuva sijoittaja edustaa Potters Wheel Groupia. Heille tapahtumassa esitellään 12 yritystarinaa.
- Haluamme hyödyntää Neste Rallia entistä enemmän yritysten ja kaupungin vetovoiman lisäämisessä. Meillä on hienoja kasvavia, rahoitusta tarvitsevia yrityksiä ja ralli toimii hyvänä vetonaulana tulla kaupunkiin. Olemme iloisia siitä, että tapahtuma kiinnostaa niin rahoittajia kuin yrityksiäkin. Toivomme, että tapahtuma tuo uusia rahoituksia meidän yrityksille ja saamme näin lisää työpaikkoja, kommentoi Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

- Jyväskylässä on ollut helppo järjestää bisnestapahtuma hyvässä yhteistyössä useamman toimijan kanssa. On mahtavaa nähdä, että näin moni yritys ja sijoittaja on lähtenyt keskellä kesää mukaan tapahtumaamme, kommentoi Jukka Lassila, Suomen Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Timo Koivisto, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 1501
toimitusjohtaja Jukka Lassila, Suomen Yrityskehitys Oy, p. 050 1810
toimitusjohtaja Heikki Räisänen, Emfit Oy, p. 0500 678 767
toimitusjohtaja, Joni Kettunen, Firstbeat Technologies Oy, p. 050 324 0889
perustajaosakas Jane Moilanen, M2Talent Oy, p. 040 503 4009

28.7.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje