Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Uudet päihdekuntoutujien palvelukodit valmistuivat Myllyjärvelle ja Lohikoskelle

Uudet päihdekuntoutujien palvelukodit valmistuivat Myllyjärvelle ja Lohikoskelle

Jyväskylän kaupungin Sallaajärven palvelukodin korvaavat uudet Kynnystien ja Lahjaharjuntien palvelukodit ovat valmistuneet. Palvelukodit on tarkoitettu erityisesti päihdekuntoutujille.

Kynnystien palvelukodissa Myllyjärvellä on 15 paikan ryhmäkoti sekä 10 asunnon rivitalo, jossa on tuettua asumista. Lahjaharjuntiellä Lohikoskella on 15 paikan ryhmäkoti.

Uudet palvelukodit korvaavat Taka-Keljossa 1970-luvulta asti sijainneen Sallaajärven palvelukodin. Palvelukodit tarjoavat ympärivuorokautista tuettua asumispalvelua täysi-ikäisille naisille ja miehille, jolla on tavoitteena elää raitista elämää.

Henkilökunta ja asukkaat viihtyvät uusissa tiloissa hyvin. Ryhmäkodissa jokaisella on oma huone, jossa on wc ja suihku, mikä on huomattava parannus Sallaajärven oloihin. Lisäksi jokaisella on oma avain. Se on tärkeää asukkaan kunnioittamisen kannalta, sillä tämä on heidän kotinsa, sanoo palveluesimies Liisa Rauhala.

Palvelukodit ovat päihteettömiä paikkoja. Asukkaat maksavat asumisestaan kuukausittaista vuokraa, palvelumaksua sekä ateriapaketin. Ryhmäkotiin pääsee, jos on valmis sitoutumaan päihteettömyyteen ja haluaa kuntoutua, mutta itsenäinen asuminen voi olla vaikeaa. Rivitaloissa voi asua, jos pystyy itsenäisempään elämään. Palvelukotien toiminta-ajatuksena on tukea itsenäisen elämänhallinnan kehittymistä päihde- ja mielenterveyskuntoutuksella, joka perustuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, verkostotyöhön ja yhteisöhoitoon. Henkilökuntaa palvelukodeissa on yhteensä 16.

Täällä on hyvä olla, parempi kuin Sallaajärvellä. Kauppa on lähellä ja hieno luonto aivan vieressä. Olemme jo ehtineet tutustua Myllyjärven ympäristöön, sanoo yksi Kynnystien asukkaista.

Kynnystien ja Lahjaharjuntien palvelukodit ovat Jyväskylän kaupungin ainoat omat kohderyhmälle suunnatut asumisyksiköt. Muut vastaavat palvelut hankitaan ostopalveluina.

Lisätietoja: palvelujohtaja Ulla Kuittu, Sosiaalipalvelut, p. 014 266 3340

14.7.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje