Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Neste Ralli aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 22.7.–2.8.

Neste Ralli aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 22.7.–2.8.

Jyväskylässä järjestettävä Neste Ralli näkyy ja vaikuttaa jälleen kaupungin katuliikenteessä heinäkuun lopulla 28.7.–31.7. Suurimmat liikenteelliset vaikutukset kohdistuvat keskustan, Mäki-Matin, Harjun ja Lutakon alueiden liikenteeseen.

Lutakossa liikenteeseen on luvassa poikkeusjärjestelyjä pisimpään eli 22.7.–2.8. Harjulla poikkeavat liikennejärjestelyt ovat voimassa torstaista 28.7. kello 10.00 alkaen ja puretaan varhain lauantaiaamuna 30.7 kello 2.00.

Reaaliaikaista tietoa liikenteen sujuvuudesta Keski-Suomen teillä välittävät Liikennevirasto sekä eri tiedotusvälineet, kuten Ralliradio Yle Keski-Suomen taajuuksilla 99,3 (Jyväskylä) ja 97,0 (Pihtipudas).


Vältä parkkisakot, pysäköi merkityille P-paikoille

Autoilevan ralliyleisön on tärkeää ottaa huomioon Jyväskylän keskustassa ja monilla asuinalueilla voimassa oleva aluepysäköintikielto. Pysäköintikieltoalueella voi pysäköidä vain sinipohjaisella P-merkillä merkityillä pysäköintipaikoilla.

Myös maastoliikennelain mukainen taajamien puisto-, viher- ja metsäalueita sekä joutomaita koskeva maastopysäköintikielto kannattaa parkkipaikkaa etsiessä muistaa. Näin välttyy parhaiten turhien pysäköintivirhemaksujen aiheuttamilta harmituksilta.

Lutakkoon tuleville katsojille suositellaan Jyväskylän keskustan pysäköintitalojen ja -paikkojen käyttämistä. Lutakossa on rallin aikana pysäköintitilaa ainoastaan Lutakonaukion alla sijaitsevassa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallissa, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa.


Lutakon alueen sulkuajat, rajoitukset ja liikennejärjestelyt 22.7.–2.8.

Lutakon huoltoalue sijaitsee Jyväskylä Paviljongin ja sataman alueella, kaupungin keskustan ja Matkakeskuksen tuntumassa. Paviljongin alue on suljettuna perjantaista 22.7. kello 7.00:sta tiistaihin 2.8. kello 21.00:aan. Uno Savolan katu on suljettuna liikenteeltä maanantaista 25.7. kello 7.00 alkaen maanantaihin 1.8. kello 21.00 saakka. Ainoastaan luvanvarainen huolto- ja tontille ajo sallitaan. Sataman alueella sekä Satamakadun pysäköintialue että pysäköintikäytössä oleva sataman kärjen hiekkakenttä ovat suljettuina keskiviikosta 27.7. kello 8.00 alkaen sunnuntaihin 31.7. kello 21.00 saakka.

Joukkoliikenne: Satamakadun varrella oleva linja-autopysäkki (Satama 1) on poissa käytöstä 25.7. kello 7.00- 1.8. kello 21.00. Satamakadulle asetetaan korvaava pysäkki. Muuten linja-autoliikenne Lutakon alueella toimii normaalisti ilman muutoksia.

Jalankulku- ja pyöräliikenne toimii pääosin normaalisti lukuun ottamatta Satamakadun vieressä kulkevien kevyen liikenteen väylien sulkemista. Myös Schaumanin puistotien kevyen liikenteen väylä Satamakadun sekä Uno Savolan kadun välillä suljetaan ja sen käyttäjät ohjataan sulkuaikana Schaumanin puistotien itäiselle jalankulku- ja pyörätielle.

Pysäköinti Lutakon ja sataman alueella: pysäköintipaikkoja ei alueella ole ralliyleisölle lukuun ottamatta Lutakonaukion alla sijaitsevaa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallia, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa. Jyväskylän keskustan pysäköintitalot ja -paikat sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä. Pysäköinninvalvonta valvoo Lutakon ja sataman aluetta normaalisti ja liikennettä haittaavat, väärin pysäköidyt autot siirretään tarvittaessa alueelta pois pakkosiirroin. Jyväskylän keskustan pysäköintipaikkojen ja –talojen sijainnit on esitetty kartassa: http://kartta.jkl.fi/docs/Liikennekartta.pdf.

Taksiasemat: Uno Savolan kadun taksiasema siirtyy rallien ajaksi 25.7.–1.8. Piippukadun kääntöpaikalle. Ralliyleisöä palvelee sen lisäksi läheinen Matkakeskuksen taksiasema, jonne on lyhyt matka ratapihan ylittävää kävelysiltaa pitkin.

Kartta: Lutakon alueen liikennejärjestelyt Neste Rallin 2016 aikana


Harjun erikoiskokeiden sulkuajat, rajoitukset ja liikennejärjestelyt 28.–29.7.

Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi katuja joudutaan sulkemaan keskustan, Mäki-Matin ja Harjun alueilta torstaina 28.7. alkaen kello 10.00 ja päättyen lauantaina 30.7. kello 2.00. Harjun viheralue ja Ihantolantie suljetaan liikenteeltä maanantaina 25.7. kello 21.00 ja ne ovat suljettuina sunnuntaihin 31.7 kello 15.00 saakka. Kulku Ihantolantielle sallitaan rallin kulkuluvilla.

Sepänkadun pysäköintialue on osittain tai kokonaan suljettu perjantaista 22.7. kello 8.00 alkaen tiistaihin 2.8. kello 18.00 asti. Pysäköintialueella on pysäköintipaikkoja grillin asiakkaille muuna aikana paitsi keskiviikosta 27.7. kello 21.00 alkaen lauantaihin 30.7. kello 2.00 saakka, jolloin pysäköintialue on kokonaan suljettu.

Harjun erikoiskokeen ajaksi Vaasankatu muutetaan kaksisuuntaiseksi Yliopistonkadun ja Kauppakadun välisellä osuudella. Vaasankadulta poistetaan kadunvarsipysäköinti. Liikenne Voionmaankadun suunnasta ohjataan kulkemaan kevyen liikenteen väylää pitkin. Voionmaankadun suunnasta sallitaan vain henkilöauto- ja linja-autoliikenne. Kauppakadun suunnasta tuleva liikenne kulkee ajoradalla. Kevyt liikenne kulkee Vaasankadulla ainoastaan keskustan puoleisella jalkakäytävällä.

Mäki-Matin asuinalueen kiinteistöille ajo ohjataan Nisulankadulta lähtevän kevyen liikenteen väylän kautta Petäjätielle. Ajaminen on sallittu vain luvan saaneille. Kevyt liikenne suljetulle alueelle kulkee Tanhuantien kohdalla olevan Nisulankadun ylittävän suojatien kautta.

Liikenne suljetaan erikoiskokeiden aikana torstaista 28.7. kello 10.00 alkaen lauantaihin 30.7. kello 2.00 saakka seuraavilta kaduilta:

 • Yliopistonkatu 2–26. Vaasankatu ja Kilpisenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu välillä Vaasankatu-Cygnaeuksenkatu.
 • Yliopistonkatu 26–28. Kilpisenkadun ja Asemakadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Cygnaeuksenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Gummeruksenkatu. Yliopistonkadun ja Vapaudenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Kilpisenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Harjukatu. Yliopistonkadun ja Sepänkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Sepänkatu. Harjukadun ja Rajakadun välinen osuus.
 • Sepänkatu. Sammonkadun ja Harjukadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Pitkäkatu 39-67. Kortesuonkadun ja Nisulankadun välinen osuus.
 • Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Pitkäkadun välinen osuus.
 • Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Keskikadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.

Suljetuista kaduista liikenteelle avataan perjantaina 29.7 kello 00.00–12.00 seuraavat kadut:

 • Yliopistonkatu 2–8. Vaasankadun ja Cygnaeuksenkadun välinen osuus. Liikenteelle avataan ainoastaan Voionmaankadun suuntaan kulkeva liikenne.
 • Cygnaeuksenkatu
 • Sepänkatu
 • Pitkäkatu

Kortesuonkatu, suljettavalla osuudella pysäköinti on kiellettyä 28.–30.7.

Yleisöpysäköinnille ovat käytettävissä keskustan pysäköintitalot ja -paikat.

Joukkoliikenne: Harjun erikoiskokeiden aikana suljettavat kadut muuttavat linja-autoreittejä. Erikoiskokeiden aikana käytöstä poistetaan linja-autopysäkit: Harjun oppilaitos, Kauppatori 1, 2, 8, 9, 10, 11 ja 12, Keski-Suomen talo, Sepänaukio, Tilausajo 10, Kirjasto 3, Yliopistonkatu 1 ja 2.

Taksit: Erikoiskokeen aikana ei ole normaalista poikkeavia taksiasemia. Harjun erikoiskoetta lähimpänä sijaitseva taksiasema on Lyseonkadulla.

Invalidiajoneuvot ja moottoripyörät: Invalidien ajoneuvoille ja moottoripyöräluvallisille (Biker’s Pass) moottoripyörille on varattu tilaa Harjukadun eteläpäästä.

Kartta: Harjun erikoiskokeen liikennejärjestelyt Neste Rallin 2016 aikana


Lisätietoja:
- liikenteenohjausinsinööri Heikki Vikki, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 0547, heikki.vikki[at]jkl.fi
- liikenteenohjausinsinööri Janne Hölttä, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5122, janne.holtta[at]jkl.fi (poissa 24.7. saakka)
- projektipäällikkö Mikko Huuska, AKK Sports Oy. p. 040 547 8775, mikko.huuska[at]autourheilu.fi
- http://www.nesterallyfinland.fi/

8.7.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje