Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tanssitaiteilija Helena Ratinen Jyväskylän taidemuseon museokaupan vieraana pe 29.7.–18.9.

Tanssitaiteilija Helena Ratinen Jyväskylän taidemuseon museokaupan vieraana pe 29.7.–18.9.

Museokaupan vieras Helena Ratinen tanssittaa ja rentouttaa museokävijöitä sekä kertoo shindosta. Myynnissä on myös MuseoShindo-lahjakortteja hänen ohjaamilleen shindo-tunneille.Tule tapaamaan Helenaa ja osallistumaan shindodemoon teehetkessä pe 29.7.


MuseoShindossa venytään ja rentoudutaan Helenan ohjauksessa.

Helena Ratinen museokaupan vieraana 29.7.–18.9.2016 vapaa pääsy
Teehetketki ja shindodemo pe 29.7. klo 16.30–17.30 vapaa pääsy

MuseoShindo 6.9–15.11. tiistaisin klo 18–19
hinta 10 x kortti 80 €, 6 x kortti 60 €, kertakäynti 12 €

Jyväskylän taidemuseon Holvi
Kauppakatu 23
avoinna ti–su klo 11–18
http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

Helena Ratinen (s. 1963) on jyväskyläläinen tanssitaiteilija ja Jomon-Shindo -rentoutusohjaaja

”Vuosi 2017 on minulla juhlavuosi: olen työskennellyt 20 vuotta tanssitaiteilijana. Olen vienyt taiteeni teatterin mustasta laatikosta ulos puistoihin ja pihoille, kaduille, näyttelytiloihin, matkakeskukseen, hoitokotiin. Minua kiinnostaa ympäristöllinen lähestymistapa ja ihmiset – teen yhteisötaidetta.

Olen esiintynyt suurille yleisöille festivaaleilla ja pienille yleisöille ihmisten kotona. Kesällä 2010 Shanghain maailmannäyttelyssä rikkoontui 100 000 katsojan raja, syksyllä 2015 kävin tanssimassa Jyväskylän pitkäaikaishoidon asukkaille henkilökohtaisesti yhdelle kerralleen.

Olen tanssinut lapsille ja lasten kanssa, aikuisten kanssa, ikäihmisten kanssa. Olen tanssinut kehitysvammaisten, näkövammaisten, liikuntarajoitteisten kanssa. Kaikki voivat tanssia, tanssi on ilon ja elämän ilmausta, surun ja menetyksen kanssa toimeen tulemista, uuden kasvun todistamista. Kehollisena olentona ihminen liikkuu kuten elää, elää kuten liikkuu. Hengitys on liikettä, elämän liikettä meissä.

Ajattelen, että taide kumpuaa hiljaisuudesta. Kun ihminen malttaa hengähtää, asettua kuuntelemaan sisäistä ääntään, nousee kysymyksiä, ehkä myös vastauksia, joitten ohi juoksee huomaamattaan arkikiireessä.

Olen ohjannut shindoa usean vuoden ajan Jyväskylän taidemuseossa keskellä taidenäyttelyitä. MuseoShindossa hengähdämme, annamme painovoiman auttaa meitä venymään ja elpymään päivän ponnistuksista. Virkistyneenä jaksamme jatkaa taas siellä minne elämä meitä vie. Museokaupan vieraana kerron mielelläni shindosta ja myynnissä on MuseoShindo-lahjakortteja syyskaudella 6.9–15.11. tiistaisin klo 18–19 järjestettäville tunneille.”

Lisätietoja:
Helena Ratinen, puh. 050-539 01 03, helena.ratinen(at)gmail.com

14.7.2016Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje