Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala soittaa viisikielisiä viuluja – ilmaiskonsertti Jyväskylän taidemuseossa lauantaina 9.7. klo 14

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala soittaa viisikielisiä viuluja – ilmaiskonsertti Jyväskylän taidemuseossa lauantaina 9.7. klo 14

Emilia Lajunen ja Suvi Oksala soittavat taidemuseon ilmaiskonsertissa akustisesti viuluja. Kaksikkoa on kiitetty perinnetuntemuksen ja oman äänen yhdistämisestä. "Soitossa kyse tuntuu olevan musiikista: menosta ja poljennosta."


Emilia Lajunen ja Suvi Oskala. Kuva Janne Kivelä.

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala
viisikieliset viulut

ilmaiskonsertti
lauantaina 9.7. klo 14
kesto n. 45 min.

Jyväskylän taidemuseon Holvi
Kauppakatu 23
http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

Viisivuotista taivaltaan juhlistava kahden viisikielisen hybridiviulun yhtye Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala on akustinen kokoonpano, joka kuulostaa soittajamääräänsä suuremmalta eikä tanssittavuuttakaan musiikista puutu. Virtuoottista musiikkia voisi kuvata myös kamarikansanmusiikiksi.

Duon soittajat ovat alansa huippuja. Ohjelmisto koostuu suomalaisarkistojen helmistä, jotka duo on sovittanut näköisikseen. Uutuutena ohjelmistossa ovat Piia Kleemolan ja ruotsalaisen Mikael Marinin yhtyeelle säveltämät teokset.

Yhtye on konsertoinut Suomessa laajasti. Ulkomailla yhtye on esiintynyt Etelä-Koreassa, Intiassa sekä Pohjoismaissa. Ensilevynsä ”Tyttörinki” duo julkaisi vuonna 2012. Samana vuonna yhtye voitti Konsta Jylhä -kilpailun perinnesarjan ensimmäisen palkinnon sekä sai erikoismaininnan perinnetuntemuksesta.

"Perinnetuntemus ja vahva oma ääni yhdistyvät duon soitossa ja mikä virkistävintä, turha krumeluuri on vältetty. Soitossa kyse tuntuu olevan musiikista; menosta ja poljennosta."
- Amanda Kauranne, Kansanmusiikin ilta, YLE 1

https://www.facebook.com/duoemiliasuvi
https://www.youtube.com/user/duoemiliasuvi

Duo esiintyy keskellä taidemuseon RÄPPÄNÄ-näyttelyä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua veljesduon taiteeseen, Jussi Heikkilän kuvataiteeseen ja Simo Heikkilän muotoiluun. RÄPPÄNÄ Jussi Heikkilä & Simo Heikkilä on esillä 18.9. saakka.

Lisätietoja:
Suvi Oskala, puh. 044 301 3109, suvioskala(at)gmail.com)

1.7.2016Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje