Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vihaiset linnut haittaavat kulkua Jyväskylän keskustan terveysasemalla sekä kaupungin virastorakennuksissa

Vihaiset linnut haittaavat kulkua Jyväskylän keskustan terveysasemalla sekä kaupungin virastorakennuksissa

Poikasiaan suojelevat tiirat järjestävät katoilta yllätyshyökkäyksiä ohikulkijoita kohti

Keskustan terveysasemalla ja kaupungin virastorakennuksissa niin sanotussa hallintokorttelissa (Tietotalo, Rakentajantalo ja kaupungintalo) on törmätty vuosittaiseen ongelmaan, jossa poikasiaan suojelevat tiirat tekevät hyökkäyksiä rakennuksissa asioivien henkilöiden kimppuun.

Keskustan terveysasemalla käy päivittäin paljon potilaita. Heitä kehotetaan nyt tarkkaavaisuuteen ja varomaan katolta tulevia mahdollisia yllätyshyökkäyksiä. Yksi keino suojautua tiiralta on nostaa kätensä tai esimerkiksi käsilaukku pään päälle. Varmempi tapa on napata mukaan sateenvarjo ja pitää sitä pään yläpuolella rakennukseen tultaessa.

Tilanteen oletetaan rauhoittuvan heinäkuun loppuun mennessä poikasten lähdettyä pesästä. Rakennusten läheisyyteen tullaan kiinnittämään varoituskylttejä, joilla pyritään varoittamaan ihmisiä suojeluntahtoisista emolinnuista.

Lisätietoja:

kiinteistöpäällikkö Petteri Kontro, Tila- ja vuokrauspalvelut, p. 014 266 0976

30.6.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje