Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-kirjastot mukana Koko kansa lukee -kampanjassa 4.–24.7.

Keski-kirjastot mukana Koko kansa lukee -kampanjassa 4.–24.7.

Koko kansa lukee -kampanjaNyt on mainio tilaisuus hankkia laiturin nokkaan tai vaikkapa ulkomaanreissulle hyvää ja kätevää luettavaa. Suomen yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjakampanja, Koko kansa lukee, järjestetään jälleen heinäkuussa ja Keski-kirjasto on kampanjassa mukana. Kampanjaan on valittu lukuelämyksiksi kolme suosittua teosta, jotka sopivat kesätunnelmiin.

Matti Laineen Merkitty mies vie keskellä hellettä jääkiekon ja rikoksen pariin, Tommi Hellstenin Pysähdy – olet jo perillä auttaa miettimään loman jälkeisen elämän parantamista ja Karin Erlandssonin Minkriket kertoo sukutarinaa turkistarhausseuduilta. Lue vaikka kaikki kolme – ne ovat kampanja-aikana rajoittamattomasti lainattavissa Keski-kirjastojen e-kirjastossa.

Kampanjakirjoja voi lainata missä vain – laiturinnokassa tai vaikka ulkomaanmatkalla. Riittää, että on kirjastokortti ja PIN-koodi sekä lainattaessa käytettävissä on verkkoyhteys. Lainaaminen on myös kesäisen huoletonta, koska e-kirjalainat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Laina-aika on joko yksi päivä tai 14 päivää. Lomatunnelmaisen e-lukukampanjan takana ovat Suomen yleiset kirjastot ja kustantajat Bazar, Minerva sekä Shildts&Söderströms ja Ellibs.

Kirjaston e-kirjoja voi lukea helposti verkossa samaan tapaan kuin avaisi nettisivun. Kirjat voi myös ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Nyt ei siis tarvitse lähteä mökiltä kirjastoon, e-kirjan voi lainata juuri siellä missä on, vain nettiyhteys tarvitaan. Mikäli e-kirjan lukeminen ei vielä ole tuttua, opastusta saa omasta kirjastosta tai Keski-kirjastojen verkkosivuilta
https://www.keskikirjastot.fi.

Keski-Kirjastojen e-kirjakokoelmassa yli tuhat lainattavaa e-kirjaa

Keski-kirjastojen e-kirjoista suurin osa on aikuisten suomenkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Kokoelmaan kuuluu myös lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä Long Play -artikkeleita. Englanninkielisenä on saatavilla tietokirjoja. Kokoelma uudistuu jatkuvasti, kun vanhoja kirjoja poistetaan ja uusia hankitaan tilalle. E-kirjat ostetaan kotimaiselta Ellibsiltä ja ne ovat kaikkien Keski-kirjastojen asiakkaiden luettavissa. E-kirjojen normaali laina-aika on päivä tai 14 päivää.

Keski-kirjastojen e-kirjakokoelma: https://www.ellibslibrary.com/keski

Lisätietoja Keski-kirjastojen e-kirjakokoelmasta ja -lainaamisesta:
Tietopalvelu, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4104

Lisätietoja kampanjasta:

http://www.kirjastot.fi/kokokansalukee

30.6.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje