Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tutustu Jyväskylän Kirkkopuistoon mobiilisti

Tutustu Jyväskylän Kirkkopuistoon mobiilisti!

Jyväskylän kirkkopuistosta on valmistunut Tarinatallennin-työkalulla toteutettu mobiiliopas. Oppaan sisältö koostuu videoista, valokuvista, äänitteistä ja teksteistä.


Kuvaaja: Ari Haapa-aho, Keski-Suomen museo

Kolmeen eri teemaan keskittyvät sisältöreitit johdattavat käyttäjän puiston, patsaiden- ja muistomerkkien sekä rakennusten taustoihin. Opas on tuotettu silmälläpitäen lapsia ja nuoria, mutta se sopii kaikille rakennetusta ympäristöstä ja historiasta kiinnostuneille. Opasta ovat testanneet Viitaniemen koulun ja Puistokadun päiväkotikoulun oppilaat.

Jyväskylän kirkkopuisto on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, joka kuvastaa maamme kehitysvaiheita ja historiaa. Aikojen saatossa siellä on toiminut muun muassa kaivo, tori, leikkipuisto ja sota-aikoina siellä sijaitsi sirpalesuojia. Puiston kruunu on sen keskellä oleva kaupunginseurakunnan kirkko. Eri aikoina rakennetut rakennukset ja puiston eri viherelementit muodostavat yhdessä arvokkaan kaupunkipuiston, joka on aina toiminut ihmisten kohtauspaikkana. Kirkkopuisto on vihreä keidas keskellä Jyväskylän kaupunkia.

Mobiiliopas on Jyväskylän taidemuseon ja Keski-Suomen museon toteuttama. Aikaisemmin Tarinasoittimen julkaisuina ovat ilmestyneet Jyväskylän rakennetusta historiasta kertova Aallon kylässä ja Suomen käsityön museon koostama esittely keskisuomalaisista käsityökohteista. Myös Saarijärven museo on toteuttanut viisi mobiiliopasta Saarijärven kulttuuriympäristöistä.

Kirkkopuiston mobiiliopas toimii internetyhteydellä varustetulla älylaitteella tai tietokoneella.

Sivusto ei vaadi erillisen sovelluksen lataamista. Löydät mobiilioppaan osoitteesta http://tarinasoitin.fi/jyvaskylankirkkopuisto

Lisätietoja: Sirpa Turpeinen, museolehtori Jyväskylän taidemuseo sirpa.turpeinen@jkl.fi, 050 542 0591 (lomalla 7.8. saakka).

30.6.2016Anna-Leena Pesonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje