Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunki tarkastelee uudestaan muistisairaiden kotilomitusten palveluja

Jyväskylän kaupunki tarkastelee uudestaan muistisairaiden kotilomitusten palveluja

Kaupunki irtisanoo sopimuksensa Keski-Suomen Muistiyhdistyksen kanssa

Jyväskylän kaupunki irtisanoo muistisairaiden omaisten kotilomitusta koskevan sopimuksensa Keski-Suomen Muistiyhdistys ry:n kanssa 30. kesäkuuta alkaen. Syynä on sopimusten uudelleen tarkastelu. Vanhuspalveluissa käydään läpi kaikki ostopalvelusopimukset samalla tavalla eli mietitään, hoidetaanko palvelut itse, järjestetäänkö palvelusetelillä vai kilpailutetaanko.

Kaupunki on ostanut vuosittain kotilomituspalveluja Muistiyhdistykseltä noin 140 000 euron arvosta. Nykyinen sopimus Muistiyhdistyksen kanssa on ollut voimassa vuodesta 2013 asti. Sopimusta ei ole aiemmin kilpailutettu. Hankintalain mukaan tämän hintainen palvelu on kilpailutettava.

Sopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta ja se loppuu 31. joulukuuta. Toiminta jatkuu irtisanomisaikana normaalisti. Muistiyhdistyksen kautta lomituspalveluja saa noin 40 asiakasperhettä, joiden palvelut järjestellään hallitusti uudelleen irtisanomisaikana.

Omaishoidon tuen palveluohjaajat ovat viimeistään alkusyksyn aikana yhteydessä kotilomituksen asiakkaisiin, sanoo valvonta ja ostopalvelujen palveluesimies Riitta Matikainen

Kaupunki järjestää jatkossa vastaavat palvelut omana toimintana, palvelusetelillä tai kilpailutuksen kautta ostopalveluna.

Tästä päätetään alkusyksyn aikana. Palveluja saaville henkilöille kerrotaan järjestelyistä heti tuotantotavan selvittyä, sanoo vanhuspalvelujen palvelujohtaja Risto Kortelainen.

Kaupungin omaishoidontuen piirissä on yhteensä yli 730 asiakasta.

Lisätietoja:

palvelujohtaja Risto Kortelainen, Vanhuspalvelut, p. 014 266 3634

palveluesimies Miia Autiomäki, Valvonta ja ostopalvelut, p. 014 266 8816

palveluesimies Riitta Matikainen, Valvonta ja ostopalvelut, p. 014 266 3731

28.6.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje