Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Juhannusperinteitä juhlistetaan myös Jyväskylän vanhuspalveluissa

Juhannusperinteitä juhlistetaan myös Jyväskylän vanhuspalveluissa

Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelujen asumisyksiköissä on runsaasti erilaisia juhannusperinteitä, joita vaalitaan vuosittain. Perinteet ovat tärkeitä ikäihmisille ja henkilöstö haluaa nähdä vaivaa, jotta myös iäkkäät asukkaat pääsevät nauttimaan keskikesän juhlasta.

Lyhytaikaishoidon Akseli ja Elina- koti koristellaan juhannusaattona kukkasin ja koivunoksin

Kortepohjassa Taitoniekantiellä sijaitsevassa Akseli ja Elina-kodissa vietetään juhannusjuhlaa vehre-ässä puutarhassa kesästä nauttien juhannusaattona. Yhdessä on sovittu, että kesänjuhlaa kunnioite-taan juhlassa kesähatuin.
– Akseli- ja Elina-kodissa paistetaan makkaraa ja vohveleita, vietetään aikaa yhdessä ja seurustellaan. Pöytäliinat laitetaan kahvipöytiin ja laulamme yhdessä asukkaiden kanssa kesälauluja, kuvailee juhannuksen viettoa palveluesimies Arja Porrassalmi.
-Omaiset ovat odotettuja vieraita viettämään juhannusjuhlaa kanssamme.

Vaajakoskella Harjuhovissa vedetään lippu salkoon ja nautitaan kesäsäästä

Vaajakoskella Harjuhovin palvelutalossa vaalitaan juhannukseen liittyviä perinteitä.

-Asukkaiden kanssa paistetaan makkaraa ja nostetaan lippu salkoon. Juhannukseen kuuluu myös perinteinen juhannussauna ja yhdessäoloa, kertoo palveluesimies Katri Korpi Harjuhovin juhannuksen vietosta.

Kyllikinkadun palveluasumisessa sytytetään tiistaina 21.6 juhannustulet ja nautitaan makkaranpaistosta ja musiikista yhdessäolon merkeissä.

Huhtasuon uunituoreessa palvelutalossa talon yhteiset juhannusjuhlat ensi keskiviikkona

Puuppolan ja Keljon pitkäaikaishoidon osastoilta kesäkuun alussa Huhtasuon uuteen palvelutaloon muuttaneet asukkaat nauttivat juhannusjuhlista keskiviikkona 22.6 klo 13.00. Muuttokiireistä huolimatta järjestettävät juhlat vietetään talon upealla kattoterassilla sään salliessa. Juhannuksen viettoon kuuluu musiikkia ja maittavaa tarjottavaa. Sateen sattuessa juhlat siirretään sisätiloihin.

Puuppolasta muuttaneen Teuvon saunomiset ovat pitkään jääneet väliin, koska Puuppolasta purettiin vanha sauna vuosia sitten.
–Teuvo pääsi ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen saunaan tällä viikolla, ja hän oli siitä todella onnellinen. Juhannuksena saunotaan taas, lupaa palveluesimies Arja Ahonen.

Lisätietoa: Palveluesimies Arja Porrassalmi, Lyhytaikaisasuminen Akseli ja Elina-koti, p. 014 266 3803, Akseli ja Elina-koti, p. 014 266 3804, Palveluesimies Katri Korpi, Harjuhovi p. 014 266 7381
palveluesimies Arja Ahonen, Huhtasuon palvelutalo, p. 014 336 5390

17.6.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje