Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kansallisbaletin kesäkiertue Jyväskylässä 14.6.

Kansallisbaletin kesäkiertue Jyväskylässä 14.6.

Aikaisempina vuosina suuren suosion saavuttanut Kansallisbaletin kesäkiertue vierailee tänäkin vuonna Jyväskylässä. Tiistaina 14.6. klo 18 nähdään Lounaispuistossa (Seminaarinkatu 34) jälleen tanssin taikaa, kun lavan valloittaa 19 hengen tanssijaryhmä Kansallisbaletista. Mukana ovat mm. tähtitanssija Eun-Ji Ha, ensitanssijat Linda Haakana ja Ilja Bolotov sekä tänä vuonna Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa ainoana suomalaisena finaaliin yltänyt Suvi Honkanen.

Kansallisbaletin kesäkiertue ulottuu tällä kertaa viiteen kaupunkiin. Jyväskylä on ollut useana vuonna kiertueen suosituin esiintymispaikka ja yleisöä on ollut tuhatmäärin Lounaispuistossa nauttimassa huippulaadukkaasta tanssista. Ohjelmassa on aiempia vuosia enemmän yleisön suosikkeja eli klassisten balettiteosten katkelmia. Mukana on otteita mm. baleteista Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä, Hiirikuningas, Bajadeeri ja Don Quijote. Balettinumeroita täydentävät kiinnostavat nykytanssiteokset ja lavalla nähdään myös useita katkelmia viime vuosien suursuosikista, Kenneth Greven Lumikuningattaresta.

Kansallisbaletin kesäkiertueelle on vapaa pääsy. Esitykseen on säävaraus. Mahdollinen peruuntuminen tai ohjelman karsiminen ylivoimaisten sääolosuhteiden vuoksi päätetään paikan päällä ennen esityksen alkua. Tilannetta voit seurata Kansallisbaletin Facebook- ja Twitter-tileiltä sekä Lounaispuiston kesä 2016 -tapahtumasta Facebookissa.

Kansallisbaletin kesäkiertue aloittaa komeasti Lounaispuiston kesäohjelman. Puistotansseissa 21.6. klo 18 jatketaan edelleen tanssin teemalla ja silloin on vuorossa ISOn Tanhuujat ja kansantanssi niin perinteisestä kuin tuoreemmastakin näkökulmasta.

Kuvia Kansallisbaletin kesäkiertueesta tiedotuskäyttöön http://bit.ly/1TYVKdE

Lounaispuiston kesän ohjelma http://visitjyvaskyla.fi/lounaispuistonkesa

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen
Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
terho.valkonen(at)kl.fi
p. 014 266 4045
http://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/lounaispuistonkesa

10.6.2016Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje