Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaksi suurta voimistelutapahtumaa Jyväskylään 2017

Kaksi suurta voimistelutapahtumaa Jyväskylään 2017

Kaikkien voimistelulajien yhteiset SM-kilpailut sekä Voimistelupäivät järjestetään vuonna 2017 Jyväskylässä. Suomen Voimisteluliitto ja Jyväskylän Voimistelijat -79 solmivat järjestämissopimuksen kyseisistä kilpailuista tänään käynnistyvillä Voimistelupäivillä Espoossa.

- Jyväskylässä on huippuolosuhteet voimistelutapahtumille ja kaksi osaavaa seuraa, joilla molemmilla on vahva tapahtumien järjestämiskokemus ja osaaminen. Siksi myös tulevat SM-kilpailut tehdään mattolajien osalta yhteistyössä Jyväskylän Naisvoimistelijoiden kanssa. SM-kisojen lisäksi järjestämme kesäkuussa 2017 Voimistelupäivät Jyväskylässä, joten kaupunkiin odotetaan saapuvan kuukauden aikana yli 4000 voimistelijaa kilpailemaan, Jyväskylän Voimistelijoiden toiminnanjohtaja Kari Kasurinen kertoo ja myöntää henkilökohtaisesti kokevansa suurta intohimoa päästessään järjestämään tämän kokoluokan voimistelutapahtumia Jyväskylään.

Voimistelupäivät on voimisteluvuoden yksi suurimmista tapahtumista. Tänään perjantaina Espoossa käynnistyvillä Voimistelupäivillä 2016 on mukana lähes 2900 voimistelijaa ja suurta osallistujamäärää odotetaan myös vuoden päähän Jyväskylään 9.-10.6.2017. Voimistelun SM-kilpailut sisältävät puolestaan kahdeksan eri voimistelulajin SM-kamppailut 12.-14.5.2017 Jyväskylän Hipposhallilla ja Monitoimitalon palloilusalissa.

Suurten voimistelutapahtumien järjestäminen ei olisi mahdollista ilman kaupunkien tukea. Jyväskylän kaupungin kanssa yhteistyö tehdään kumppanuutena, jonka tavoitteena on elävöittää kaupunkia ja rakentaa voimistelutoiminnalle vieläkin vahvempaa tulevaisuutta.

- Voimistelun yhteiset SM-kilpailut keräävät yli tuhat kansallisen tason voimistelijaa kilpailemaan saman viikonlopun ajaksi. Yhteiset kilpailut luotiin vahvistamaan voimistelun yhteisöä, mutta myös katsojan näkökulmasta mahdollistamaan monen voimistelulajin seuraamista samalla lipulla, valottaa Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso Voimistelun SM-kilpailujen syntytaustoja.

Voimistelun SM-kilpailut 2017 taltioi ja televisioi Yle. Yleisradio on toiminut yhteisten Voimistelun SM-kilpailujen yhteistyökumppanina alusta alkaen. Näin myös television katsojilla on mahdollisuus seurata useamman lajin SM-kilpailuja yhteislähetyksistä.

Yhteisiä Voimistelun SM-kilpailuja järjestetään joka toinen vuosi. Ensimmäiset Voimistelun SM-kilpailut järjestettiin vuonna 2011 Jyväskylässä. Sekä Voimistelupäivillä että kaikkien voimistelulajien yhteisissä suomenmestaruuskilpailuissa on esillä kahdeksan lajin edustus: miesten ja naisten telinevoimistelu, rytminen voimistelu, joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, TeamGym, akrobatiavoimistelu ja trampoliinivoimistelu.

Lisätietoa vuoden 2017 Voimistelun SM-kilpailuista ja Voimistelupäivistä järjestävältä seuralta:
Jyväskylän Voimistelijat -79, toiminnanjohtaja Kari Kasurinen, p. 0400 702 423, toiminnanjohtaja [at] jyvo.fi

10.6.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje