Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taiteilijatapaamisessa kuvataiteilja Jussi Heikkilä ja sisustusarkkitehti Simo Heikkilä Jyväskylän taidemuseossa pe 10.6. klo 16.30–17.30

Taiteilijatapaamisessa kuvataiteilja Jussi Heikkilä ja sisustusarkkitehti Simo Heikkilä Jyväskylän taidemuseossa pe 10.6. klo 16.30–17.30

Veljeksiä yhdistää tarkkaileva asenne luontoon, kiinnostus sanaleikkeihin ja metaforiin sekä arvostava suhde käsityöhön. Alvar Aalto -museon ja taidemuseon toteuttamassa, Teija Isohaudan kuratoimassa juhlanäyttelyssä on esillä huonekaluja, valaisimia, taideteoksia ja installaatioita. Miten ideat ja teokset syntyvät? Tule tutustumaan näyttelyyn taiteilijoiden kanssa!


Kollaasi: Periferiadesign. 1. Jussi Heikkilä: Järvimaisema Korpilahdelta (ilta) 2008, puu, pigmentti. Jyväskylän taidemuseo. Kuva: Jari Kuskelin. 2. Simo Heikkilä: Tammipenkki, 1991. Kuva: Periferiadesign.

Taiteilijatapaaminen pe 10.6. klo 16.30–17.30
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
Vapaa pääsy

18.9. saakka
Jussi Heikkilä & Simo Heikkilä
RÄPPÄNÄ
Alvar Aalto -museo
Jyväskylän taidemuseo

Jyväskyläläiset Jussi Heikkilä ja Simo Heikkilä edustavat molemmat oman alansa suomalaista kärkeä.

Jussi Heikkilä (s.1952) on suomalaisen käsitetaiteen uudistajia. Hän pohtii teoksissaan maailmantilaa ja ekotasapainoa, jossa meren tila ja linnut toimivat indikaattoreina. Heikkilän lähestymiskulma on tieteellinen sekä tietoisen eettinen ja esteettinen. Maisema, havainto ja havainnon kautta avautuvat kohteet esitetään materiaalein, joiden kirjo on laaja piirrosjäljestä löytötavaroihin ja timantteihin. Heikkilän taide on oivalluksia herättävää ja riemukasta.

Simo Heikkilällä (s.1943) on ollut mahdollisuus tehdä poikkeuksellinen ura muotoilijana. Huonekaluteollisuudelle suunnittelun lisäksi hän on voinut keskittyä tekemään uniikkeja kokeiluja, joiden tarkoitus on ollut tutkia rakenteiden kestävyyttä ja erilaisten materiaalien mahdollisuuksia. Heikkilä on puun puolestapuhuja, häntä kiinnostaa sekä massiivipuun estetiikka että ultrakevyitä konstruktioita mahdollistavat muotopuristeet.

Kesänäyttely on merkkipaalu Alvar Aalto -museon ja Jyväskylän taidemuseon pitkälle yhteiselle historialle, joka ulottuu viidenkymmenen vuoden taakse Alvar Aalto -museon perustamiseen. Kuvataideosasto itsenäistyi Jyväskylän taidemuseoksi vuonna 1998.

http://www.alvaraalto.fi/index.htm
http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt/jussiheikkila_simoheikkila_rappana

Lisätietoja
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo, puh. 050 542 0527, leena.lokka(at)jkl.fi

8.6.2016Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje