Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Vaajakoskentiellä tehdään kesällä kadun ja vesihuollon kunnostustöitä välillä Seppäläntie–Halssila

Jyväskylän Vaajakoskentiellä tehdään kesällä kadun ja vesihuollon kunnostustöitä välillä Seppäläntie–Halssila

Vaajakoskentien vesihuollon saneeraus

Jyväskylän Energia Oy saneeraa kesällä 2016 Vaajakoskentien vesihuollon linjoja välillä Oravankuja–Ilveskuja. Saneerauskaivantoja tehdään koko työn alla olevalla välillä, mikä aiheuttaa ongelmia liikenteen sujuvuuteen.

Sekä vesijohdon että jätevesiviemärin kunnostukset pystytään tekemään kohteessa sujutusmenetelmällä eli asentamalla vanhan putken sisälle uutta putkea. Myös katualueella olevat kaivot ja talohaarat uusitaan. Työt tehdään kesä–syyskuun välisenä aikana ja pääurakoitsijana niissä toimii Jynet Urakointi Oy.

Pyöräilylle ja jalankululle lisää tilaa

Peruskorjauksen valmistuttua Vaajakoskentien ajorata kaventuu 7-metriseksi Itä-Päijänteentien ja Ilveskujan välisellä osuudella. Ajoradasta vapautuva tila hyödynnetään Vaajakoskentien moottoritien puoleiseen jalkakäytävään, joka levenee jalankulku- ja pyörätieksi. Uudella pyörätieosuudella voi jatkossa pyöräillä kahteen suuntaan ja erillään jalankulusta. Pyörätien rakentaminen Vaajakoskentien moottoritien puoleiselle reunalle vähentää myös Vaajakoskentien ylittämistarvetta.

Rakentamisen yhteydessä myös Vaajakoskentien nykyiset tyynyhidasteet ja keskisaarekkeet korvataan korotetuilla suojateillä. Korotettujen alueiden suunnittelussa on otettu huomioon myös joukkoliikenteen tarpeet: korotusosuudet ovat pituudeltaan vähintään 10-metrisiä. Hidasteita on kadulla säännöllisin välein, jolloin ajonopeudet pysyvät parannettavalla katujaksolla tasaisina.

Tämän vuoden töiden yhteydessä Vaajakoskentien ajorata saa myös uuden päällysteen Seppäläntien ja Telkäntien väliselle osuudelle, samoin kevyen liikenteen väylät saavat uuden päällysteen Aholaidasta Telkäntielle saakka. Lisäksi katuvalaistus uusitaan. Kadun saneeraustyöt jatkuvat vuonna 2017 Telkäntien ja Ilveskujan välisellä osuudella. Työt ajoitetaan ensi kesänäkin koulujen loman aikaan.

Vaajakoskentien peruskorjaus toteutetaan pääpiirteissään hyväksytyn katusuunnitelman muutoksen mukaisena, alkuperäinen suunnitelmaselostus löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kadut/nahtavilla/vaajakoskentielansisaumalokintie. Kadun kunnostamisesta vastaa Jyväskylän kaupungin liikenne- ja viheralueiden palvelualue pääurakoitsijanaan Altek Aluetekniikka -liikelaitos.

Hidastuksia matkantekoon odotettavissa ja kiertotiesuositus

Sekä kadun että vesihuollon peruskorjaustöillä on vaikutusta liikenteen sujuvuuteen Vaajakoskentiellä. Niin autoilijoiden kuin kevyen liikenteen kulkijoiden on syytä noudattaa työmaa-alueella liikkuessaan varovaisuutta ja seurata asetettuja opasteita. Työt vaikeuttavat ja hidastavat alueen liikennettä kuluvana vuonna loppusyksyyn sekä vielä kesän 2017 ajan.

Autoilijoille suositellaan remontin ajan vaihtoehtoisten reittien, esimerkiksi Vaajakosken moottoritien käyttämistä aina kun se on mahdollista. Jalankulku- ja pyöräliikenteelle järjestetään esteetön kulku töiden ajan joko pohjoisen tai etelän puoleisella kevyen liikenteen väylällä. Työt pyritään suunnittelemaan ja ajoittamaan siten, että koulumatkalaisille aiheutuva haitta jäisi mahdollisimman pieneksi ja koulumatka voidaan aina taittaa turvallisesti.Lisätiedot:
– Kadunrakennustyö: työnjohtaja Kari Kinnunen, Altek Aluetekniikka –liikelaitos, p. 014 266 8154, kari.kinnunen[at]jkl.fi
– Vesihuollon saneeraus: rakennuttaja Jarmo Pakarinen, Jyväskylän Energia Oy, p. 050 3100 146, jarmo.pakarinen[at]jenergia.fi

7.6.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje