Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Säynätsalon kunnantalo Jyväskylässä herää henkiin: kahvila aukeaa 13.6. ja kesäkauden avajaisia vietetään 18.6.

Säynätsalon kunnantalo herää henkiin

Säynätsalon kunnantalon Summer Camp: Kesäkahvila Café Alvar Summer Camp avaa ovensa 13.6. ja kesäkauden avajaisia vietetään lauantaina 18.6.

Säynätsalon kunnantalo, kuva : Maija HolmaArkkitehti Alvar Aallon suunnittelemaan ja Jyväskylän kaupungin omistamaan Säynätsalon kunnantaloon haetaan uutta elämää. Talo kaipaa ihmisiä, tapahtumia ja toimintaa. Upeassa rakennuksessa toimii edelleen kirjasto ja asuinhuoneistot ovat vuokralla, samoin liiketiloja on vuokrattuna.

- Tänä kesänä haetaan ennakkoluulottomasti erilaisten kokeilujen kautta tapahtumia ja toimintoja, jotka soveltuisivat taloon parhaiten. Punaisena lankana on korkeatasoinen muotoilu ja suunnittelu. Talossa on vieraillut pääosin kesäaikaan runsaasti ulkomaalaisia. Kunnantalo siis kiinnostaa ja on arkkitehtonisesti merkittävä kohde, mutta aktiivisella markkinoinnilla ja kiinnostavalla toiminnalla toivomme saavamme lisää kävijöitä, niin matkailijoita, kesävieraita kuin tietenkin alueen asukkaita, kertoo Jyväskylän kaupungin kansliapäällikkö Heli Leinonkoski.

Cafe Alvar Summer Camp avautuu Säynätsalon kunnantalolla 13.6.

Alvar Aalto -museon yhteydessä toimiva Cafe Alvar lähtee kesäleirille Säynätsalon kunnantalolle 13.6.-3.9. väliseksi ajaksi. Kahvilan sivutoimipiste toimii kunnantalon vastaanotto- ja toimistotiloissa. Kahvilan aukioloaikoina maanantaista lauantaihin klo 11.00-17.00 on mahdollisuus tutustua maksutta kunnantalon tiloihin ja keskisuomalaisten taiteilijoiden myyntinäyttelyyn. Taloon voi myös tilata opastettuja kierroksia Alvar Aalto -museolta, sähköpostitse: museum@alvaraalto.fi, tai puhelimitse 040 135 6210. Opastuksen hinta arkisin on 80 € /h ja sunnuntaisin 120 € /h.

- Kahvilatoiminta kunnantalon tiloissa on tämän kesän kokeilu, jotta hienoon rakennukseen saadaan lisää kävijöitä. Sisätilojen lisäksi virvokkeita pääsee sään salliessa nauttimaan myös ihastuttavalle sisäpihalle joko perinteisesti pöydissä istuen tai rennommin viltillä lojuen, kertoo kahvilan yrittäjä Anna Kylmälä.

Kahvilan tuotevalikoima sisältää kahvin ja teen lisäksi suosittuja suolaisia ja makeita leivonnaistuotteita, kylmiä juomia ja tietysti jäätelöä. Leivonnaiset valmistetaan Cafe Alvarin keittiössä samalla rakkaudella kuin aina ennenkin. Kahvilatoiminta tulee olemaan pienimuotoista, joten mahdolliset ryhmävaraukset, kokoustiedustelut yms. pyydetään tekemään hyvissä ajoin etukäteen joko sähköpostitse: cafealvar@gmail.com tai puhelimitse: 044 3213 956.

Säynätsalon kunnantalon Summer Camp avajaistapahtuma lauantaina 18.6.

Lauantaina 18.6. on kunnantalolla ohjelmaa klo 11-17. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Klo 11-17 ovat avoinna Kesäkahvila Café Alvar Summer Camp, Taidemyyntinäyttely Summer Camp, suomalaisten muotoilijoiden Pop up –myymälä ja kirjasto.

Valokuvaaja Maija Holma Alvar Aalto -museosta on koonnut kesäkahvilaan keskisuomalaisten taiteilijoiden myyntinäyttelyn, joka on kunnantalolla avoinna tämän kesän. Näyttelyn taiteilijoita ovat mm. taidegraafikko Aino-Kaarina Pajari ja valokuvataiteilijat Rune Snellman ja Marko Hämäläinen.
Pop up –myymälässä on myynnissä kotimaista muotoilua kuten Artekin tuotteita, Jonas Hakaniemen suunnittelemia valaisimia, Aalto-shopin tuotteita, Höyry-gallerian taiteilijoiden Ulla Huttusen ja Arto Salmisen töitä sekä Hasan Designin Sirpa Hasan tuotteita.

Pitkin lauantaipäivää musisoi Duo Balance ja kuten kesäleirillä, niin täälläkin kuullaan ’leirinuotiotarinoita’ Alvar ja Elissa Aallosta sekä Säynätsalon kunnantalosta. Kertojana mm. Aallon toimistossa työskennellyt ja kunnantalon suunnittelussa mukana ollut arkkitehti Annikki Hyötyniemi-Hirvelä.

Puolen tunnin opastettuja kunnantalon kierroksia järjestetään klo 12 ja klo 15.15., kierroksille on vapaa pääsy eikä niihin tarvita ennakkoilmoittautumista.

Kohtaamisia ja kesäisiä hetkiä

Toivottavasti kahvila ja kirjasto saavat paljon uusia kävijöitä ja kunnantalo uusia vierailijoita. Tavoitteena on, että kesän aikana järjestettäisiin vielä muitakin teemallisia tapahtumapäiviä, joista tiedotetaan erikseen. Myös kunnantalon kahta vierashuonetta vuokrataan koko ajan ja niistä lisätietoa saa Alvar Aalto –museosta.

Säynätsalo on monella tapaa kiinnostava paikka, jossa on valtavasti potentiaalia kasvaa vaneritehtaan rinnalla muotoilun ja arkkitehtuurin uudeksi ”fiskarsiksi tai nuutajärveksi”.
- Työ tätä kohti on jo käynnistynyt ja kunnantalo on yksi osa sitä. Summer Camp –kokonaisuus toivon mukaan todistaa tänä kesänä, että kunnantalon tulevaisuus on monella tavalla valoisa, kiteyttää kansliapäällikkö Heli Leinonkoski.


Säynätsalon kunnantalon Summer Camp kutsuu – Tervetuloa!


Lisätietoja:

kansliapäällikkö Heli Leinonkoski, Jyväskylän kaupunki, p. 050 3654 287
yrittäjä Anna Kylmälä, Café Alvar, p. 044 321 3956
asiakaspalveluvastaava Pia Poskiparta, Alvar Aalto –museo, p. 040 135 6210

7.6.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje