Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Viheralueet ovat Jyväskylän käyntikortti

Viheralueet ovat Jyväskylän käyntikortti

Jyväskylässä 7.–8.6.2016 pidettävät viidennet Metsä‐ ja viherpäivät kokoavat yhteen kuntien ja kaupunkien metsä‐ ja viheralueiden suunnittelun ja hoidon parissa työskenteleviä ammattilaisia. Tapahtuman tavoitteena on esitysten, keskustelun ja maastoretkien avulla tutustua ajankohtaisiin asioihin omalla ammattialalla.

– Huolellisesti suunnitellut ja hyvin hoidetut viheralueet ovat tärkeitä asukkaille ja luovat viihtyisyyttä kaupungissa vieraileville, sanoo Jyväskylän kaupungin metsäpäällikkö Marko Kemppainen.

Kemppainen on ylpeä kaupungin omistamista metsistä ja kaikista Jyväskylän alueen moninaisista ja helposti saavutettavista viheralueista. Metsät ja viheralueet tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia virkistykseen esimerkiksi liikunnan ja luontoelämysten merkeissä.

– Nykytietoisuus viheralueiden arvojen merkityksestä on hieno asia, Marko Kemppainen korostaa.

Metsä- ja viherpäivät ovat osa Vihervuoden tapahtumia. Vihervuosi – Gröna Året 2016 on ympäristöministeriön nimeämä valtakunnallinen teemavuosi, jonka tavoitteena on innostaa ihmiset, yhteisöt, järjestöt ja yritykset toimimaan oman lähiympäristönsä hyväksi. Tarkoituksena on edistää rakennetun ympäristön viihtyisyyttä ja sitä kautta ihmisten hyvinvointia.

Metsä- ja viherpäivät ovat kaksipäiväinen tapahtuma, joista ensimmäinen päivä vietetään kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoren tiloissa luennoilla. Luentopäivän aiheet käsittelevät erilaisia ajankohtaisia asioita unohtamatta Vihervuoden pääteemaa – kestävää suomalaista maisemaa. Toisena päivänä tutustutaan maastossa paikallisiin metsä- ja puistokohteisiin sekä hankkeisiin. Tapahtuman järjestäjinä ovat Jyväskylän kaupunki, Viherympäristöliitto ry ja Meto – Kuntien metsäasiantuntijat ry.

Keskiviikkona 8.6 kello 9.00 ohjelmassa olevaan leikkimielistä rinnekisaa voivat kaikki tulla vapaasti seuraamaan. Rinnekisa pidetään Laajiksen eturinteessä.


Lisätietoja:
- metsäpäällikkö Marko Kemppainen, p. 050 563 1807, marko.kemppainen[at]jkl.fi
- metsäsuunnittelija Merja Kytömäki 050 594 6718, merja.kytomaki[at]jkl.fi
- Metsä- ja viherpäivien ohjelma: http://www.vyl.fi/tapahtumat/metsa-ja-viherpaivat-2016
- Vihervuosi: http://www.vihervuosi.fi/


6.6.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje