Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Täti MOOONIKA ja kukkaismummot valtaavat keskikaupungin kesällä

Täti MOOONIKA ja kukkaismummot valtaavat keskikaupungin kesällä

Jos törmäät iloisesti ylipukeutuneeseen kukkahattutätiin, joka kyselee kaupunkiviihtyisyydestä ja jolla on aikaa jäädä kuuntelemaan puheseuraa kaipaavia kaupunkilaisia, olet todennäköisesti tavannut täti MOOONIKAn. Taidemuseon edustalla saatat törmätä myös muotokuvapiirtäjään.


Täti Mooonika kukkahatussaan. Kuva Mehmet Eralp.

Täti tekee kadulla ”etsivää mummotyötä”. Hän hakee halukasta juttuseuraa ulkoilevista senioreista, jotka MOOONIKA kutsuu istuskelemaan kadulle viritetyn pöytäryhmän ympärille.

Hän verhoaa mummot kukkahattuihin tai rollaattorissa ja käsilaukuissa hehkuviin pelargonioihin, muratteihin tai krasseihin. Kukkahattuihin ja väriloistoon pukeutuneet mummot luovat kesäkukkien puutarhan ja saavat kaupunkinäkymän näyttäytymään raikkaasti toisesta näkökulmasta.

Täti MOOONIKAn kukkahatun alta paljastuu taiteilija ja ympäristöluotsi Helena Ratinen. ”Ydinkeskustat ja ostoskeskukset mielletään helposti nuorison valtaamiksi tiloiksi. Yhteisöllisellä invaasio-happeningillä haluan tuoda vanhojen ihmisten näkymättömän läsnäolon arjessamme ja lähellämme näkyvämmäksi positiivisella ja hauskalla tavalla. Mummot kuten luontokin ovat saavutettu etu, jonka arvo ja merkitys paljastuu vasta sitten, kun niitä ei enää ole.”

Täti MOOONIKAan bongaat kesäkuussa kävelykadulta, VIP-bussista tai K-50-festivaaleilta. Kukkaismummot löydät useimmiten istuskelemassa Kauppakadun yläpäässä. Toiminta huipentuu Jyväskylän Kesässä pe 15.7.2016 klo 13–14, jolloin Täti MOOONIKA ja kukkaismummot valtaavat Jyväskylän taidemuseon edustan ja Kirkkopuiston.

Muotokuvapiirtäjä palveluksessa

Taidemuseon edustalla täti MOONIKAn seurassa saattaa istuskella lehtiön ja kynien kanssa suomenkielen opiskelija Parvin Eshghi, joka on Iranista kotoisin oleva arkkitehti ja taiteilija. Parvin on asettunut asumaan Jyväskylään pari vuotta sitten. Hän työskentelee taidemuseossa muotokuvapiirtäjänä kolmen viikon ajan ennen juhannusta kesäkuussa ja viikon Jyväskylän Kesän aikana heinäkuussa. Noina viikkoina hän piirtää halukkaista muotokuvia taidemuseon aulassa tai edustalla maksutta.


Lisätietoja:

Helena Ratinen
puh. 0505390103
helena.ratinen(at)gmail.com

Sirpa Turpeinen
museolehtori
Jyväskylän taidemuseo
puh. 0505420591
sirpa.turpeinen(at)jkl.fi

3.6.2016Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje