Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kävelykadun Kompassin korjaus kestää suunniteltua pidempään

Jyväskylän kävelykadun Kompassin korjaus kestää suunniteltua pidempään

Jyväskylän ydinkeskustan Kompassin kiveys Asemakadun ja kävelykadun risteyskohdassa on ollut huonokuntoinen ja osin jopa vaarallinen. Kaupunki aloitti touko-kesäkuun vaihteessa kiveyksen korjaustyön, jonka yhteydessä kompassikuvion kivet on tarkoitus vaihtaa uusiin. Uusimistyön arveltiin alkuaan kestävän noin kolme viikkoa, mutta työn aloituksen jälkeen ilmeni kuitenkin yllätyksenä tarve korjata myös Jyväskylän Energia Oy:n kaukolämpöverkkoa kadun kompassikuvion alla olevissa kaivoissa. Kaukolämpötyön aloitusta viivästyttää kaukolämpötyössä tarvittavien osien toimitusaika, arviolta kaksi kuukautta.

Mutkistuttuaan homma etenee niin, että kaupunki tekee alkuperäisessä aikataulussa Kompassin yläpuolisen osan täysin valmiiksi, kiveyksiä myöten. Yläpuolisen osan kivityöt käynnistyvät maanantaina 6.6. ja kestävät arviolta viikon.
Kompassin alapuolisesta osasta kaivetaan tässä vaiheessa ylös kadun sulanapitoputkisto, kohta täytetään väliaikaisesti hiekalla ja asfaltilla tehdään kohtaan tilapäispäällyste. Jotta kadunkohta ei näyttäisi ihan niin ankealta, päällysteeseen tehdään kompassikuviointi maalaten. Näin katu saadaan myös käyttöön mahdollisimman pian. Kaupunki pahoittelee keskeisen katualueen töiden viivästymistä ja sitä, että kohdassa joudutaan turvautumaan hieman pielavetiseen ratkaisuun. Ei kuitenkaan olisi ollut järkevää tehdä kiveystä nyt valmiiksi koko alueelta ja avata se jälleen elokuussa.

Kaukolämpötyön vaatimien osien saavuttua Kompassin alapuolisesta osasta poistetaan väliaikainen päällyste ja hiekat. Aikaisintaan katu avataan kuitenkin vasta Jyväskylässä heinä-elokuun vaihteessa ajettavan Neste-rallin jälkeen. Kun kaukolämmön korjaustyöt on saatu finaaliin, myös Kompassin alapuolinen osa saa uuden, kauniin kivikatteen, jonka päällä on turvallista teputella.

Kompassin kiveystöistä vastaa Jyväskylän kaupungin liikenne- ja viheralueiden palvelualue, jolle kiviurakoinnit tekee Aalman Oy. Loppukesän kaukolämpötyöt hoitaa Jyväskylän Energia Oy, joka myös tiedottaa niistä tarkemmin erikseen ennen töiden käynnistymistä.

Lisätiedot:

  • Kompassin kiveystyöt: katu- ja satamamestari Jan Viilos, p. 014 266 5143, jan.viilos[at]jkl.fi
  • Kompassin kaukolämpötyöt: käyttöinsinööri Simo Hakonen, Jyväskylän Energia-yhtiöt, p. 040 672 0275, simo.hakonen[at]jenergia.fi
3.6.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje