Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä Väinönkadun päiväkeskuksessa hevosaiheista ohjelmaa kesäkuussa

Jyväskylässä Väinönkadun päiväkeskuksessa hevosaiheista ohjelmaa kesäkuussa

Väinönkadun ikääntyneiden päiväkeskuksessa on kesäkuun ajan pääosassa hevosaiheinen ohjelma. Valokuvaaja Susanna Hoppulan valokuvanäyttely " Suomenhevonen suomalaisessa luonnossa" on esillä kesäkuun ajan.

Päiväkeskuksessa pääsee samalla tutustumaan myös hevosaiheiseen esinenäyttelyyn.
Valokuvanäyttelyn avajaiset ovat maanantaina 6.kesäkuuta klo 10.30.

Ajatus hevosteemasta syntyi Laukaan kirjastossa pidetystä Susanna Hoppulan näyttelystä.
– Heräsi myös idea, että voisimme näyttelyn lisäksi laajemmin tuoda hevoset päiväkeskukseen, kertoo idean äiti, päiväkeskusohjaaja Minna Yli-Karjanmaa.

Päiväkeskuksen asiakkaat innostuivat aiheesta, ja esimerkiksi lounasraveihin on kesäkuun alussa lähdössä iso joukko päiväkeskuksen väkeä. Moni iäkkäistä asiakkaista on ollut elämänsä varrella paljon tekemisissä hevosten kanssa muun muassa pelto- ja metsätöissä.

Väinönkadulla haaveillaan myös oikean hevosen vierailusta päiväkeskuksen pihassa.
–Toivottavasti haave toteutuu. Onneksi kuitenkin lounasravien yhteydessä pääsemme rapsuttelemaan suomenhevosta, joka ratsastajansa kanssa esittää meille kouluratsastusta, kertoo Minna Yli-Karjanmaa.

Väinönkadulla vietetään kesäkuun aikana muutamana päivänä leikkimielisiä keppihevostapahtumia. Tapahtumiin osallistuu Nisulan päiväkodin lapsia.
Hevosmuisteluhetkissä osanottajat jakavat omia hevosmuistojaan. Muisteluun johdattelevat valokuva- ja esinenäyttely. Myös heppa-aiheisia runoja kuullaan Heli Hietaharju-Mölsän lausumana.

-Kaikki ovat tervetulleita ihailemaan näyttelyä sekä osallistumaan kaikkiin päiväkeskuksen hevosaiheisiin tapahtumiin, vinkkaa Minna Yli-Karjanmaa.

Väinönkadun päiväkeskuksen verkkosivulla tapahtumien aikataulu:
http://www.jyvaskyla.fi/ikaantyneet/paivakeskukset/vainonkatu


Lisätietoa: ohjaaja Minna Yli-Karjanmaa, Väinönkadun päiväkeskus, p.014 266 37 91

31.5.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje