Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » 12 500 talkoolaista siisti Jyväskylää kesäkuntoon ja keräsi lähes 9 tonnia roskia

12 500 talkoolaista siisti Jyväskylää kesäkuntoon ja keräsi lähes 9 tonnia roskia

Toukokuun alussa järjestetyissä koko kaupungin yhteisissä siivoustalkoissa kerättiin Jyväskylän puistoista ja kävelyteiden varsilta pois lähes 9 tonnia roskaa. Roskamäärä oli aiempia vuosia vähäisempi osittain siksi, että kerätyistä jätteistä oli aiemmasta poiketen lajiteltu painavimmat esineet pois jo ennen punnitusta, eli sähkö- ja elektroniikkalaiteromu, metallit sekä ongelmajätteet.

Siivouspäivään osallistui tänä keväänä noin 12 500 talkoolaista: koululaisia, opettajia, asukasyhdistyksiä, taloyhtiöitä sekä yksittäisiä asukkaita. Mukana talkoissa oli 37 koulua ja noin 60 muuta talkooporukkaa.
– Sää suosi meitä taas kerran. Siivouspäivästä näyttää tulleen monelle hyvä syy reippailla keväisessä luonnossa. Kiitokset kaikille osallistuneille ja talkoojärjestelyissä mukana olleille, sanoo Jyväskylän kaupungin ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo.

Siivoustalkoiden järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Altek Aluetekniikan, YIT Rakennus Oy:n ja Destia Oy:n sekä Mustankorkean jätteenkäsittelykeskuksen kanssa. Siivoustalkoiden järjestelyissä on mukana JAPA ry, joka on jyväskyläläinen kestävää kehitystä edistävä yhdistys. Kevättalkoot ovat osa Jyväskylän kaupungin Sotkutonta päivää – kampanjaa.


Lisätietoja:
www.sotkutontapaivaa.fi
– ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5151, tarja.ylitalo[at]jkl.fi
– projektityöntekijä Juha Vuorikko, JAPA ry, p. 040 036 1365, toimisto[at]japary.fi

30.5.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje