Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Mämminiemen kesäkausi alkaa 1.6.

Jyväskylän Mämminiemen kesäkausi alkaa 1.6.

Pohjois-Päijänteellä Ristiselän koilliskulmalla sijaitseva, Jyväskylän kaupungin ylläpitämä Mämminiemen veneily- ja virkistysalue avaa kesäkautensa 1.6. alkaen. Pääasiassa veneellä saavutettavissa oleva virkistyskeidas palvelee kesällä veneilijöitä ja ulkoilijoita. Alueen ilmaisiin palveluihin kuuluvat laituri-, poiju- ja nuotiopaikat sekä wc-tilat. Kesäkaudella 1.6–28.8. Mämminiemen sauna lämpiää keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 18–20 ja sunnuntaisin klo 14–16. Perhesaunavuoroja vuokrataan edellä mainittuja aikoja edeltäville ja seuraaville tunneille. Valvottuina aukioloaikoina myös takkatupa keittiöineen on vapaasti käytettävissä. Saunan voi vuokrata myös aukioloaikojen ulkopuolisinakin päivinä, mutta se pitää varata hyvissä ajoin etukäteen.

Mämminiemi on saavutettavissa myös maitse Haukanmaan kautta. Tätä reittiä käytettäessä auto tulee jättää alueen ulkopuolella olevalle parkkipaikalle ja loppumatka on taitettava kävellen. Polkupyörällä paikan saavutettavuus on hyvä ja Päijänteen rantoja pitkin kulkeva maisemareitti tarjoaa jo itsessäänkin hienon ulkoilukokemuksen.

Mämminiemen uusi päälaituri valmistuu juhannukseksi. Laituri on puukantinen ja teräsponttoonirunkoinen, mitoiltaan 4 metriä leveä ja 20 metriä pitkä. Uutta laituritilaa on noin 40 metriä ja laituriin pääsee syvyyden ja pituuden puolesta kaikilla Päijänteen laivoilla.

Aivan Mämminiemen virkistysalueen eteläpuolella komealla kallioniemekkeellä sijaitseva Leirikallion leirialue on vuokrattavissa ryhmille leirikäyttöön tai vaikkapa juhlien pitopaikaksi.
Alueella on ala- ja ylämökki saunoineen ja keittiöineen ja majoituspaikkoja löytyy hieman yli 20. Leirikallio on hyvin saavutettavissa veneellä tai autolla. Varattuna alue on yksityiskäytössä.

Lisätiedot varausten tekemiseen sekä valokuvia ja karttoja Mämminiemestä sekä Leirikalliosta löytyy Jyväskylän liikuntapalvelujen verkkosivuilta osoitteista http://www.jyvaskyla.fi/liikunta/ulkoilu_ja_virkistys/alueet/mamminiemi sekä http://www.jyvaskyla.fi/liikunta/ulkoilu_ja_virkistys/alueet/leirikallio.

Lisätiedot:

Liikuntapaikkavastaava Kaapro Häkkinen p. 014 266 4291, kari.hakkinen[at]jkl.fi

30.5.2016Henri Nyholm

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje