Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Irma Tonterin ja Laura Vainikan moniaistillinen näyttely Galleria Ratamossa Jyväskylässä

Irma Tonterin ja Laura Vainikan moniaistillinen näyttely Galleria Ratamossa Jyväskylässä

Galleria Ratamossa avautuu 2.6. Irrma Tonterin ja Laura Vainikan yhteisnäyttely Etäisyys. Näyttelyssä etäisyyden voi nähdä liittyvän välimatkan ajatukseen, mutta se voi olla myös ohimenevyyden ja pysyvyyden välinen etäisyys. Olemisen ja havainnon hetkellisyys on vahvasti läsnä molempien teoksissa. Myös katsominen ja näkeminen liittyvät tähän teemaan.

Näyttelyssä on esillä eri painomenetelmin toteutettuja teoksia. Kumpikaan taiteilijoista ei kuitenkaan tee teoksia, jotka ovat lajityypissään ilmeisimpiä. Taiteilijoina heitä yhdistää kiinnostus tilaan, paperiin materiaalina sekä teosten moniaistillisuus. Kummankin teokset liikkuvat aistien äärirajoilla.

Irma Tonterin teoksissa on yhdistelty monia eri menetelmiä, syövytyksiä kuparille yhtä hyvin kuin digitaalisia tulostusmenetelmiä. Menetelmät sisältävät itsessään ajallisen etäisyyden. Teosten toteutustapa ei kuitenkaan ole tärkein asia töiden kokemiseen - riittää kun katsoja malttaa asettua teoksen ääreen.


Irma Tonteri

Laura Vainikka työskentelee usein monotypiatelausmenetelmän parissa sen sisältämän hetkellisyyden elementin vuoksi. Häntä kiinnostaa havainnon ja ajattelun välinen etäisyys ja iihen liittyvä prosessi. Jokainen syntyvä vedos on ainut ja uniikki ja vedoksessa näkyvä jälki synnyttää kuvan katsojan mieleen hiljalleen, ajan kanssa.


Laura Vainikka: Light I, 2014, noki, akryyli, telaus

Niin Tonteri kuin myös Vainikka asuu ja työskentelee pääkaupunkiseudulla. Kollegoina heillä on pitkä historia, he ovat jakaneet yhteisen työhuoneen vuosia. Ensimmäisen yhteisnäyttelynsä he pitivät vuonna 2014, Taidekeskus Antaresissa, Sippolassa.

Taiteiijoiden kotisivut::
Irma Tonteri
Laura Vainikka

Irma Tonteri & Laura Vainikka: Etäisyys
2.6. - 26.6. 2016
Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
avoinna ti-su klo 11-18, vapaa pääsy
ratamo(a)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/ratamo

1.6.2016Jukka Partanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje