Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginjohtaja on nimennyt selvityshenkilön kartoittamaan vaihtoehdot Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteistyön tiivistämiseksi

Jyväskylän kaupunginjohtaja on nimennyt selvityshenkilön kartoittamaan vaihtoehdot Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteistyön tiivistämiseksi

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto nimesi tänään Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttusen selvittämään vaihtoehdot Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteistyön merkittäväksi tiivistämiseksi. Määräaika selvityksen valmistumiselle on 31.10.2016. Rehtori Jussi Halttunen laatii selvityksen oman toimensa ohella.

Niukkeneva korkeakoulurahoitus ja korkeakoulujen välinen kilpailu pakottaa maan korkeakoulut hakemaan uusia toiminta- ja yhteistyömuotoja.

- Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto tekevät jo nykyisinkin tutkimus- ja koulutusyhteistyötä. On kuitenkin arvioitu, että yhteistyön merkittävällä tiivistämisellä on saavutettavissa selkeitä synergiahyötyjä niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin, korostaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Yhteistyön tiivistämiseksi on erilaisia vaihtoehtoja sopimuspohjaisista yhteistyömalleista aina omistusjärjestelyihin saakka.

Keskusteluissa yliopiston ja ammattikorkeakoulun johdon kanssa on todettu, että vaihtoehtojen selvittämiseksi on tarkoituksenmukaista asettaa selvityshenkilö.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 3362 819
Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttunen, p. 0400 644 913
Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen, p. 0400 247 435

24.5.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje