Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kesä tuo poikkeuksia Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalveluiden aukioloaikoihin

Kesä tuo poikkeuksia Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalveluiden aukioloaikoihin

Kesällä monet Jyväskylän kaupungin palvelut ovat jälleen poikkeavasti auki.

Jyväskylän seudun terveysasemat ottavat lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanotoille vain päivystyshoitoa tarvitsevia potilaita.

Terveysasemilla noudatetaan poikkeuksellisia aukioloaikoja, ja osa terveysasemista on suljettu kesän aikana. Terveysasemien ollessa suljettuna väestö ohjataan muille terveysasemille.

Muutokset terveyskeskusten toimipisteiden aukioloajoista vaihtelevat eri terveyskeskuksissa.

Esimerkiksi Hankasalmen, Keskustan, Kuokkalan, Kyllön, Muuramen ja Palokan terveysasemien lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanotoilla hoidetaan 27.6. – 7.8. pääasiassa vain kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Huhtasuon, Säynätsalon ja Vaajakosken vastaanotot ovat suljettuna 27.6. – 7.8. Huhtasuon kiireelliset palvelut annetaan Keskustan terveysasemalta, Säynätsalon palvelut Kyllön terveysasemalta ja Vaajakosken palvelut Kuokkalan terveysasemalta. Uuraisten vastaanotto on suljettuna 27.6.-31.7. ja palvelut annetaan Palokan terveysasemalta. Oma Lääkärisi Korpilahden ja Tikkakosken terveysasemien lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanotot ovat avoinna koko kesän ajan arkipäivisin kello 8-16. Palvelu on supistettua 27.6.-21.8., jolloin hoidetaan pääasiassa vain kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Lääkereseptit uusitaan normaalisti kesän aikana terveysasemilla.

Terveysasemakohtaiset tiedot löytyvät osoitteesta: www.jyvaskyla.fi/palvelut/aukiolot_poikkeavat

Tarkempia tietoja saa myös terveysasemien nettisivuilta osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat

Hammashoito

Suun terveydenhuollossa toiminta on supistettua 27.6.–7.8. välisenä aikana. Koko kesän ovat auki Kyllön, Palokan ja Kuokkalan hammashoitolat. Lisäksi Vaajakosken hammashoitola on auki 1.7. asti ja Huhtasuon hammashoitola 8.7. asti. Korpilahden hammashoitolan kesäsulku päättyy 31.7. Muut Jyväskylän hammashoitolat ovat suljettuina viikoilla 26–31.

Muuramen hammashoitola on auki koko kesän. Hankasalmen hammashoitola on suljettuna 11.7.–7.8. ja Uuraisten hammashoitola 27.6.–31.7.

Kiireellistä hammashoitoa varten ajan voi varata arkipäivisin omasta ajanvarausnumerosta. Hoitopaikka ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä. Arki-iltaisin kello 16-21 sekä viikonloppuna ja arkipyhinä kiireellisissä tapauksissa otetaan yhteyttä Keski-Suomen Keskussairaalan puhelinneuvontaan, p. 0100 84 884. Puhelinneuvonta palvelee arkisin kello 16-08 sekä viikonloppuna ja arkipyhinä vuorokauden ympäri.

Neuvolapalvelut

Myös neuvoloissa on palveluja rajoitetusti kesällä. Ajalla 20.6.–7.8. on muutoksia neuvoloiden aukioloissa.

Terveydenhoitajien vastaanotot äitiys- ja lastenneuvoloissa toimivat ajanvarauksella myös kesän aikana, mutta vastaanottoaikoja on rajoitetusti. Etusijalla ovat 0-1,5 -vuotiaat lapset sekä raskaana olevat ja juuri synnyttäneet naiset. Kotikäyntejä ei äitiysneuvoloista pääsääntöisesti tehdä. Ajanvaraukset tehdään oman neuvolan puhelinnumerosta.

Perhesuunnitteluneuvolat toimivat kesän aikana supistetusti, jolloin asiakasaikoja on rajoitetusti. Reseptien uusinnat kannattaa hoitaa hyvissä ajoin ennen kesäkauden alkua.

Sosiaaliasemat

Aikuissosiaalityön palvelut on keskitetty kesällä Hannikaisenkadun sosiaaliasemalle. Sosiaaliasema on avoinna koko kesän normaalisti arkisin kello 9–15.30.

Nuorten aikuisten palvelukeskus J-Nappi on auki koko kesän. Heinäkuun ajan J-Nappi palvelee omia nuoriaan Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla päivystysluontoisesti kello 9–15.30. Tarkempia tietoja mahdollisista poikkeuksista löytyy esimerkiksi J-Napin Facebook-sivuilta.

Nuorisovastaanotto on suljettu 4.–17.7.2016. Kiireellisissä asioissa voi ottaa yhteyttä Kriisi-keskus Mobileen tai sosiaali- ja terveysasemille.

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityön palvelut hoidetaan Tapionkadun sosiaaliasemalla, p. 014 266 3478 (klo 8-16). Sosiaaliasemalla ei ole kesäsulkuja. Lastensuojelun virka-aikainen päivystys on kello 8-16 Tapionkadun sosiaaliasemalla, p. 014 266 0135.

Korpilahden sosiaaliasema on suljettu 15.7–7.8. Sulkuaikana kiireelliset yhteydenotot Korpilahden alueen sosiaalityöntekijän tai sosiaaliohjaajan puhelinnumeroon puhelinaikoina tai Hannikaisenkadun sosiaaliaseman opastukseen, p. 014 266 3624 virastoaikaan. Toimeentulotukea koskevat yhteydenotot tehdään kirjallisella hakemuksella. Lastensuojelun virka-aikainen päivystys on Tapionkadun sosiaaliasemalla, p. 014 266 0135 tai 014 266 3478 (asiakasopastus).

Vammaispalvelut

Kortepohjan toimintakeskuksen päivätoiminta 1 ja 2, työvalmennus Kätevä on suljettu 11.7 –7.8., Passeli 4.7.–1.8. ja Vaajaharjun toimintakeskus 4.7.– 31.7. Päivätoiminta Kotilo on sul-jettuna 4.7.–31.7.2016, Korpilahden toimintakeskus on suljettuna 4.7 - 31.7. välisen ajan. Päivätupa on suljettuna 4.7.–31.7 ja Kortetupa 27.6.–31.7. Autistien työkeskus Retro on sul-jettuna 30.6–3.8.

Vanhuspalvelut

Kortepohjan päiväkeskus, Kypärämäen päiväkeskus ja Muistipäiväkeskus Keljossa ovat avoinna koko kesän. Korpilahden päiväkeskus on auki 4.7.–7.8. maanantaisin. Muut päivä-keskukset ovat suljettuna 4.7– 7.8.

Kaupungin ostopalveluna toimivista päiväkeskuksista on koko kesän avoinna Villa Veran-nan päiväkeskus. Metsolan aistivammaisten päiväkeskus on suljettuna 27.6.–31.7.

Virtapiirien ja kerhotoimintojen mahdolliset kesälomat tiedotetaan kerhoissa ja kerhojen ilmoitustauluilla, joista saa myös tietoa kesäkerhoista.

Lisätieota kesän poikkeusaukioloajoista: http://www.jyvaskyla.fi/palvelut/aukiolot_poikkeavat

23.5.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje