Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Japanilainen rasia – portfoliokotelo – säilytyslaatikko! Kesäkurssi Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa Jyväskylässä 4.- 7.7.

Japanilainen rasia – portfoliokotelo – säilytyslaatikko! Kesäkurssi Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa Jyväskylässä 4.- 7.7.

Rasiat ovat kauniita ja käytännöllisiä. Tällä kurssillani opit tekemään suuria ja pieniä ja yksilöllisiä rasioita, laatikoita ja portfolioita erilaisiin käyttötarkoituksiisi. Valmista suojakotelo arvokkaalle kirjallesi, kokoa rasiaan postikorttisi tai loihdi laatikko elämäsi valokuville. Rasia sopii erinomaisesti myös työvälineiden säilytykseen: pensselit, piikit ja piirtimet pysyvät hyvässä järjestyksessä.
Rasiat valmistetaan 2 mm:n konepahvista, joka päällystetään kankaalla tai paperilla. Päällystysmateriaalit taustataan ennen käyttöä ohuen kankaan ja vehnätärkkelysliiman avulla. Opetan kurssilla japanilaisen taustausmenetelmän ja vehnätärkkelysliiman valmistuksen. Kurssin aikana opiskellaan vähintään kolme erilaista kotelo- ja rasiamallia.

Lähetän kattavan kurssikirjeen osallistujille hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Kerron siinä tarkemmin, mitä materiaaleja ja työvälineitä tarvitset. Tuon myös omia työvälineitäni runsaasti lainattavaksi. Jos laatikonteko puraisee, voit hankkia välineitä omaksesi myöhemmin.

Materiaalikulut riippuvat siitä, minkä kokoisia koteloita teet ja millä ne päällystät. Jos teet pieniä boxeja ja käytät vanhoja kankaita, tarvitaan muutama pahvin pala ja vähän liimaa. On halpaa! Voit myös mennä kangaskauppaa ja ostaa uusia kankaita päällystysmateriaaleiksi. Kirjansidonnassa käytettävä kluuttikangas sopii myös erinomaisesti päällystykseen, se maksaa noin 11€/m (1m leveys). 70cm x 50 cm 2mm:n konepahvia maksaa noin 4€ ja sillä pääsee jo pitkälle.

Varoitan: tähän voi jäädä koukkuun! Kurssin jälkeen näet ympärilläsi esineitä ja asioita, jotka suorastaan vaativat päästä järjestettyyn, hyvään seuraan: koteloon!

Terveisin Erja Huovila

Jos haluat lisätietoja kurssista lähetä sähköpostia erja.huovila@uniarts.fi


Erja Huovila on Fiskarsissa asuva ja työskentelevä käsityöläinen, joka on vastannut siellä yhdestä ammattilaispajasta, Paperitalosta. Hän työskentelee osan viikostaan työmestarina ja tuntiopettajana Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa, taidegrafiikan osastolla.
Hän on opiskellut Washi -paperin sekä kuvarullien ja sermien valmistusta Japanissa ja suorittanut kirjansidonnan ammattitutkinnon Tyrvään käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa. Huovilan intohimona on paperi, johon kaikki liittyy: grafiikan vedostaminen taiteilijoille (mm. Kirsi Neuvoselle), paperinvalmistus, kirjansidonta… Viime aikoina hän on tehnyt portfoliokoteloita ja kuvateoksia yhteistyössä taiteilijoiden kanssa heidän näyttelyihinsä.


Opetus: 4.7. klo 12-18, 5.7.-7.7. klo 10-16

Kurssimaksu 60 € + materiaalikustannukset opettajalle
Kurssimaksu suoritetaan kurssin aikana Galleria Ratamoon joko käteisellä tai kortilla
Opettaja kerää materiaalimaksut käteisellä

Viimeinen sitova ilmoittautumispäivä on 19.6. Mukaan otetaan max. 13 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom! Mikäli ilmoittautumisen peruu sen jälkeen, kurssista veloitetaan 30 €.
Ilmoittautumiset ratamo@jkl.fi tai puh. 014 266 4389


Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo
Veturitallinkatu 6
40100 Jyväskylä
http://www.jyvaskyla.fi/ratamo

19.5.2016Jukka Partanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje