Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nykytaide kohtaa Dürerin ja Goyan. Graphica Creativa avautuu taas syksyllä Jyväskylän taidemuseossa.

Nykytaide kohtaa Dürerin ja Goyan. Graphica Creativa avautuu taas syksyllä Jyväskylän taidemuseossa

Jyväskylän taidemuseo on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 22 000 €:n avustuksen, joka myönnetäänn valtakunnallisesti merkittäville taide- ja kulttuuritapahtumille. 14. kerran järjestettävän kansainvälisen grafiikkanäyttelyn teemana on tällä kertaa nykygrafiikka ja taiteen historia.


Catherine Keun: Mobil émoi, 2014-2015, muste, hiili, lyijykynä, kuva Alberto Martinez

Näyttelyyn on kutsuttu 13 nykytaiteilijaa, joiden taiteella on jokin yhteys taiteen historiaan, yksittäisiin historiallisiin taiteilijoihin ja heidän teoksiinsa. Taide heijastaa itseään katsomalla menneisyyteen ja tulkitsemalla uudelleen taidehistoriaa, mutta käyttämällä nykytaiteen vapauksia. Nykyisyys on lahja menneelle. Näyttelyn taiteilijat tulevat Suomesta, Ruotsista, Puolasta, Belgiasta, Ranskasta ja USA:sta. Heistä kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoita ovat Jean Le Gac, Ernest Pignon-Ernest ja Kiki Smith. Esillä tulee olemaan perinteistä grafiikkaa mutta myös piirustuksia, maalauksia, kuvakudoksia ja kolmiulotteisia teoksia, joissa kaikissa taiteilijalle ominainen graafinen viiva on olennnainen osa itse teosta.

Lisäksi näyttelyyn lainataan vanhojen mestareiden kuten Dürerin, Goyan, Rembrandtin ja Piranesin grafiikan vedoksia Kansallisgalleria kokoelmista. Graphica Creativan laajaan oheisohjelmaan kuuluvat mm. yleisöopastukset, työpajat, luennot ja taiteilijatapaamiset.

Lisää tietoa näyttelystä...


a PRESENT to the PAST
14. kansainvälinen grafiikkatriennaaali
Graphica Creativa 2016
Jyväskylän taidemuseo
7.10.-2016 - 1.1.2017

19.5.2016Jukka Partanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje