Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Miten nuoret työllistyvät Jyväskylässä ja Saksan Potsdamissa?

Miten nuoret työllistyvät Jyväskylässä ja Saksan Potsdamissa?

Potsdamin kaupungin, Potsdam-Jyväskylä ystävyysseuran, Potsdamin ulkomaalaisyhdistyksen sekä kauppakamarin edustajaa osallistuu Jyväskylän ja Potsdamin nuorisotyöttömyyttä käsittelevään seminaariin Jyväskylässä 17.–20.5.2016.

Seminaariin osallistuu Jyväskylästä muun muassa Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelut, Ohjaamo-hanke sekä TE-keskuksen, JAO:n oppimisopimuskeskuksen, Jyväskylän yliopiston, Monikulttuurisuuskeskus Glorian sekä Jyväskylän Suomi-Saksa seuran edustajia.

Seminaarissa tuodaan esille muun muassa keinoja kuinka nuorten työmarkkinoille pääsyä voidaan tukea ja helpottaa sekä pohditaan kuinka koulutus ja työelämätarpeet vastaavat toisiaan niin Suomessa kuin Saksassa. Lisäksi seminaarissa käsitellään monikulttuurisen osaamisen hyödyntämistä.

- Saksalaiset ovat osanneet yhdistää meitä paremmin opiskelun ja työelämän eli yritykset ovat enemmän mukana sekä osaamisen kehittämisessä että työttömien ja vajaakuntoisten työllistämisessä. Eli mm. oppisopimuskäytännöt ovat meille hyödyllisiä puheenaiheilta, arvioi työllisyysjohtaja Anssi Niemelä Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluista etukäteen seminaarin antia.

- Jyväskylässä nuorten työllisyystilanteen kehitys näyttää myönteiseltä, jos tilannetta verrataan koko työttömyyteen ja erityisesti pitkäaikaistyöttömyyteen. Nuorten tilanne ei ole olennaisesti vaikeutunut viimeisen vuoden aikana, vaikka kokonaistyöttömyys on kasvanut vielä viimeisen vuoden aikanakin. Onhan meillä vireillä ja käynnissäkin useita hankkeita yhdessä järjestöjen ja myös yritysten kanssa – Könkkölä esimerkiksi, kuvailee työllisyysjohtaja Anssi Niemelä Jyväskylän tilannetta.

- Oleellista on nuorten ohjauksen ja neuvonnan kehittäminen ja moniammatillisen osaamisen hyödyntäminen nuorten aikuisten ohjauksessa. Työttömyyteen ja työllistämiseen liittyvän byrokratian vähentäminen olisi myös tarpeen, mutta avain siihen on kansallisen tason päätöksenteossa, pohtii tilannetta Anna-Kaarina Autere, Ohjaamo Jyväskylä (ESR) -hankkeen ja Nuorisotakuun kuntakokeilun hankepäällikkö.

Jyväskylän seminaari on osa Potsdamin ja Jyväskylän kaupungin Youth unemployment vs. skill shortage -hanketta, jota on rahoitettu osittain EU:n Kansalaisen Eurooppa -ohjelmasta. Jyväskylä ja Potsdam ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1985.

Lisätietoja Satu Heikkinen, kansainvälisten yhteyksien päällikkö, puh. 050 3255110, etunimi.sukunimi@jkl.fi

17.5.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje