Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläiset asiantuntijat keskustelevat Tarton seudun kunnanjohtajien kanssa resurssiviisauden mahdollisuuksista

Jyväskylä hakee hyötyjä resurssiviisaudesta kansainvälisellä tasolla

 Jyväskyläläiset asiantuntijat keskustelevat Tarton seudun kunnanjohtajien kanssa resurssiviisauden mahdollisuuksista

Seminaarissa Tartossa, Virossa, esitellään 17.5. Tarton seudun kunnanjohtajille Jyväskylän kaupungin resurssiviisasta toimintamallia, joka toimii alustana cleantech-alan yrityksille. Tavoitteena on keskustella yhteisistä kehittämishankkeista resurssiviisauden osa-alueilla, muun muassa energia, ruoka, liikenne, vesi, kiertotalous ja resurssiviisaat hankinnat.

- Maakunnassamme on valtavasti erilaista resurssiviisauteen, hiilineutraaliuuteen ja kiertotalouteen liittyvää koulutusta ja osaamista, joita nyt maakunnan yhteisvoimin konseptoidaan kansainväliseen vientiin. Tartossa saamme ilon kertoa tekemisistämme seudun kunnanjohtajille ja vierailla Viron ympäristöministeriössäkin aiheen tiimoilta, kertoo Jyväskylän kaupungin tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville.

Jyväskylän resurssiviisas toimintamalli alusta oppilaitoksille ja yrityksille

Toimintamalliin liittyy keskeisesti alueen oppilaitokset ja yritykset, jotka ovat prosessissa mukana tuottaen resurssiviisaita palveluja ja tuotteita. Seminaarissa keskustellaan jyväskyläläisten asiantuntijapuheenvuorojen pohjustamina Start Up yritysten palveluista sekä yrittäjyyden aluekehittämisestä.

- Start Up yrityksetkin elävät nopeasti kehittyvässä globaalitaloudessa. Uuden liiketoiminnan käynnistämiseen tarvitaan laajaa ja monipuolista osaamista ja ketteriä toimintamalleja, toteaa Tuhansien Järvien Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja Sakari Oikarinen.

- Yrittäjyyden kehittäminen alueella vaatii niin hallinnon, työelämän että koulutuksen saumattomampaa yhteistyötä. Yrittäjämäisiin asenteisiin positiivisesti vaikuttavat yrittäjyyskasvatusmallit antavat hyvää pohjaa pitkäkestoiselle onnistumiselle, kertoo puolestaan EduCluster Finland Oy:n asiakkuuspäällikkö Katja Vuori.

Muutoksia Viron kuntakentässä

Tarton seudun kunnanjohtajien tapaamisen aihe on myös Virossa käynnistymässä olevat kuntaliitokset. Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pauli Partanen vie Jyväskylän terveiset Tarton seminaariin ja kertoo Tarton seudun kunnanjohtajille muun muassa kuntien yhdistymisprosessikokemuksista Jyväskylässä.

Lisätietoja: tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville, Jyväskylän kaupunki, p. +358 40 565 3066

16.5.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje