Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Biokaasuautojen määrä halutaan kymmenkertaistaa Keski-Suomessa

Biokaasuautojen määrä halutaan kymmenkertaistaa Keski-Suomessa

Aurinkoinen sää houkutteli tutustumaan biokaasuautoiluun lauantaina Jyväskylän keskustassa

Jyväskylä ja koko Keski-Suomi haluaa olla suunnannäyttäjä biokaasuautoilussa. Suurten satsausten avulla halutaan tehdä biokaasuautolla ajaminen todelliseksi vaihtoehdoksi myös yksityisautoilijoille.

#BiokaasuKS – Autoillaan puhtaasti tulevaisuuteen -tapahtuma lauantaina 14.5. sai runsaasti yleisöä liikkeelle aurinkoiseen säähän Jyväskylän kävelykadulle. Tietoa oli tarjolla myös viihteen keinoin niin auton hankintaan ja tekniikkaan kuin tankkaukseen ja ajokokemukseenkin liittyen.

Vuoden päästä käynnistyvän Mustankorkean biokaasun tuotantolaitoksen ja uusien biokaasuasemien myötä uskotaan suosion kasvuun.

- Tavoitteena on kymmenkertaistaa biokaasuautojen määrä Keski-Suomessa lähiaikoina, sanoi Jyväskylän kaupungin tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville.

Jyväskylän kaupunki haluaa näyttää esimerkkiä muun muassa muuttamalla jäteautot ja omat leasing-autonsa biokaasulla kulkeviksi. Lisäksi kaupunki haluaa edistää asiaa hankintakilpailutuksissa.

Tankkausasemien läheisyys on biokaasuautoilun yleistymisessä tärkeää. Mustankorkea Oy:n toimitusjohtaja Esko Martikainen lupasi helpotusta kesäksi 2017.

- Etsimme paikkaa biokaasuasemalle mahdollisimman läheltä keskustaa, hän sanoi.

Faktan lisäksi tarvitaan myös rohkaisevia tarinoita.

- Paljon autoilevalle lapsiperheelle bensiiniin verrattuna noin 35-40 prosenttia edullisemmat polttoainekustannukset ovat tärkeä asia. Lisäksi eurot jäävät hyödyttämään paikallista, ympäristöystävällistä polttoaineen tuotantoa”, kertoi Teemu Kankainen, jolla on monen vuoden kokemus biokaasuautoista.

Vähemmän päästöjä

Resurssiviisauteen sitoutunut Jyväskylän kaupunki tavoittelee päästöjen ja jätteiden voimakasta vähentämistä muun muassa kiertotalouden keinoin. Päästöttömän ja hiilineutraalin biokaasuliikenteen edistäminen on tärkeä osa kaupungin strategiaa.

Tapahtumassa oli mukana alan toimijoita kuten Gasum Oy, Metener Oy, BioGTS Oy, Autotalo Laakkonen, Jyväskylän Autotarvike Oy ja Mustankorkea Oy. Teatterikoneen sketsihahmot naurattivat tapahtumayleisöä ja oikoivat biokaasuautoiluun liittyviä myyttejä.

Tapahtuman järjesti Jyväskylän kaupunki yhdessä Keski-Suomen ELY-keskuksen, Keski-Suomen liiton, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n ja Mustankorkea Oy:n kanssa.

Lisätietoja:

- tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville, Jyväskylän kaupunki, p. 040 565 3066, pirkko.melville@jkl.fi

- Biokaasu Keski-Suomi -sivut: http://jyvaskyla.fi/biokaasu/keski-suomi

- Facebook-sivut: https://www.facebook.com/biokaasuks

- Twitter: #biokaasuks

16.5.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje