Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Kehä Vihreän teemakävelyt jatkuvat keskiviikkona 18.5.

Jyväskylän Kehä Vihreän teemakävelyt jatkuvat keskiviikkona 18.5.

Jyväskylän kaupunki järjestää kevään ja kesän kuluessa teemakävelyjä Kehä Vihreällä. Toinen kävelykierros järjestetään keskiviikkona 18.5.2016 kello 18 alkaen. Tällä kertaa kävellään pohjoinen puoli Kehä Vihreää. Lähtöpaikkana on Harjun Vesilinna ja päätepisteenä Teeleidi. Reitin pituus on vajaat viisi kilometriä, ja kävelyllä edetään kohtuuvauhtia. Reitti ei ole esteetön.

Matkalla nähdään Harjun lisäksi vilaus Viitaniemestä, Tuomiojärven ranta-alueita ja Tourujoen varsialueita – mukaan lukien juuri valmistunut koepenkkipuisto Koskenharjulla, Kangas, luontopolku ja Mataran kansalaispuiston suunnittelualue. Myös Tourujoesta ja sen kunnostuksesta sekä uudesta Kankaanrannan kevyen liikenteen sillasta ja siihen liittyvästä maisema-arkkitehtikilpailusta tulee varmasti puhetta.

Myöhemmät kävelyt järjestetään keskiviikkoisin 15.6., 29.6., 10.8. ja 31.8. Teemoina näillä kävelyillä on muun muassa villiyrtit, luonto ja arkkitehtuuri.

Kehä Vihreä on Jyväskylän keskuspuisto eli kaupungin keskustaa kiertävä viheraluekokonaisuus. Teemakävelyillä tutustutaan alueeseen eri teemojen kautta, ja samalla kerrotaan, mistä Kehä Vihreän kehittämisessä on kysymys. Ideoitakin toivon mukaan kertyy suunnittelijoiden eväiksi.


Lisätietoja:
- maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, puh. 014 266 5060, mervi.vallinkoski[at]jkl.fi
- http://www.jyvaskyla.fi/kaavoitus/kehavihrea

13.5.2016Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje