Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylään ensi vuonna useita biokaasun tankkauspisteitä

Jyväskylään ensi vuonna useita biokaasun tankkauspisteitä - Aren aukiolla lauantaina 14.5. koko perheen tapahtuma biokaasuautoilusta

Jyväskylän kävelykeskustassa Aren aukiolla järjestetään koko perheen tapahtuma biokaasuautoilusta lauantaina 14.5.2016 kello 11–13. Tapahtuman teemana on ”BiokaasuKS – Autoillaan puhtaasti tulevaisuuteen!”

Tapahtumassa on esillä viimeisin tieto tulevista kaasutankkausasemista ja muista kuluttajia kiinnostavista panostuksista biokaasuautoiluun Keski-Suomessa. Tavoitteena on rohkaista kuluttajia harkitsemaan biokaasuauton hankkimista tai nykyisen auton muuttamista biokaasuautoksi.

Mustankorkea Oy avaa jätteenkäsittelykeskuksensa yhteyteen tai sen välittömään läheisyyteen biokaasun tankkauspisteen viimeistään kesällä 2017. Biokaasun tankkauspisteestä lähempänä keskustaa keskeisellä paikalla käydään neuvotteluja, ja tankkauspiste pyritään saamaan toimintaan samassa aikataulussa Mustankorkean pisteen kanssa. Myös Gasum Oy suunnittelee avaavansa Jyväskylän alueelle useita kaasutankkauspisteitä vuoden 2017 aikana.

Biokaasun saatavuus on Jyväskylän seudulla siis jo ensi vuoden loppuun mennessä poikkeuksellisen hyvä.

Tapahtumassa mukana biokaasuautoja

Aren aukion tapahtumassa kuluttajilla on ensimmäistä kertaa Keski-Suomessa mahdollisuus tutustua laajasti biokaasuautoiluun: yleisö saa tietoa niin auton hankkimisesta kuin huolto- ja tankkausmahdollisuuksista.

Tapahtumalavalla esiintyvät hauskat sketsihahmot, joiden johdolla opitaan faktoja ja kumotaan ennakkoluuloja biokaasuautoilusta. Päivässä kuullaan lisäksi kokemuksia jo vuosia biokaasulla huristelleilta autoilijoilta ja asiantuntijoilta. Biokaasualan toimijat, muun muassa biokaasun tuottajat ja jakelijat esittäytyvät toimintapisteillään. Paikalla on myös biokaasulla toimivia autoja.

Luvassa on myös monenlaista muuta ohjelmaa koko perheelle. Tapahtuman juontaa toimittaja Mikko Maasola. Tapahtuman pääjärjestäjä on Jyväskylän kaupunki. Muut järjestäjät ovat Keski-Suomen ELY-keskus, Keski-Suomen liitto, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy ja Mustankorkea Oy.

Biokaasun liikennekäyttö halutaan kymmenkertaistaa Keski-Suomessa lähivuosina. Visiona on päästötön ja uusiutuvaan energiaan nojaava Jyväskylän seutu. Yleisötapahtuma on osa biokaasuautoilun edistämiseen tähtäävää toimintaa, jossa on jo tiivistetty yhteistyötä ja synnytetty yhteistä tahtotilaa Keski-Suomessa sekä biokaasualan yritysten sekä julkisten organisaatioiden kesken. Sitra ja Keski-Suomen liitto järjestävät yleisötapahtumaa edeltävänä perjantaina 13.5. Biokaasusta joukkovoimaa -ammattilaisseminaarin.


Lisätietoja:
- tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville, Jyväskylän kaupunki, p. 040 565 3066, pirkko.melville[at]jkl.fi
- toimitusjohtaja Esko Martikainen, Mustankorkea Oy, p. 040 724 8744, esko.martikainen[at]mustankorkea.fi
- liiketoiminnan kehityspäällikkö Jussi Vainikka, Gasum Oy, p. 020 447 8531, jussi.vainikka[at]gasum.fi
- Biokaasu Keski-Suomi -sivut: http://jyvaskyla.fi/biokaasu/keski-suomi
- Facebook-sivut: https://www.facebook.com/biokaasuks
- Twitter: #biokaasuks
- Biokaasusta joukkovoimaa –seminaari: http://www.sitra.fi/tapahtumat/hiilineutraali-teollisuus/biokaasusta-joukkovoimaa

12.5.2016Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje