Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläiset nuoret tyytyväisiä LiikuntaLaturin toimintaan - kaverin kanssa liikkuminen innostaa

Jyväskyläläiset nuoret tyytyväisiä LiikuntaLaturin toimintaan - kaverin kanssa liikkuminen innostaa

Porukassa liikkuminen ja kaverin kanssa harrastaminen näyttäytyvät nuorille merkittävinä liikunnan harrastamista edistävinä tekijöinä. Liikuntaa ei suinkaan harrasteta pelkästään kunnon kohotuksen vuoksi, vaan se tarjoaa myös tilaisuuden aktiiviseen vapaa-ajan viettoon ja ystävien tapaamiseen. Nämä tulokset selviävät maaliskuussa 2016 toteutetusta käyttäjäkyselystä, jossa tutkittiin liikuntapalvelujen järjestämän LiikuntaLaturin toimintaa. Tutkimus toteutettiin LIKES-tutkimuskeskuksen toimesta.

Monipuolisen lajivalikoiman avulla 13–19-vuotiaita nuoria liikuttavan LiikuntaLaturin ydinajatuksena on tavoittaa nuoria, jotka eivät muuten harrasta aktiivisesti liikunta tai ole mukana urheiluseurojen toiminnassa. Kohderyhmä heijastui myös tutkimukseen vastanneisiin, sillä heistä vain 22 % kuului urheiluseuraan. Vastaajista 69 % oli tyttöjä ja 31 % poikia, ja reilu puolet (56 %) edusti yläkouluikäisiä, 13–15-vuotiaita nuoria. Yhteensä vastauksia kertyi 163 kappaletta.

Peräti 74 % vastaajista osallistui LiikuntaLaturin ryhmiin yhdessä kaverin kanssa. Pääasiallinen syy ryhmiin tuloon oli liikunta, mutta myös mahdollisuus tavata ystäviä, liikkua porukassa ja kokeilla uusia lajeja vaikuttivat osallistumispäätökseen. LiikuntaLaturiin osallistumisen myötä vapaa-ajan liikunnan harrastaminen oli lisääntynyt 74,5 % vastaajista. Suosituimpien liikuntamuotojen joukkoon ylsivät kuntosalilla käynti, kuntonyrkkeily, astangajooga ja uinti.

Vastaajista jopa 96 % löysi LiikuntaLaturin kevään ohjelmasta kiinnostavan lajin ja peräti 94 % koki ohjaajien osaamisen tasoltaan hyvänä tai erittäin hyvänä. Ryhmien ilmapiiri oli 74 % mielestä hyvä tai erittäin hyvä. Nuorilta kysyttiin myös muun muassa sopivia kokoontumisaikoja, toimivia tiedotuskanavia ja ideoita kuinka innostaa liikuntaa harrastamattomia nuori mukaan LiikuntaLaturin toimintaan. Liikuntapalvelut hyödyntää vastauksia LiikuntaLaturin jatkokehittämisessä. Kolmatta kertaa tehty tutkimus toteutettiin ensimmäistä kertaa sähköisenä.

Käyttäjäkyselyn raportti on luettavissa LiikuntaLaturin verkkosivuilta osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/liikuntalaturi.

Lisätietoja:

Liikunnanohjaaja Reeta Jääskeläinen p. 014 2667 530, reeta.jaaskelainen[at]jkl.fi

Tutkimuskoordinaattori Kirsti Siekkinen, p. 050 368 5250, Kirsti.Siekkinen[at]likes.fi

12.5.2016Henri Nyholm

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje