Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Harjun Vesilinnan iltasoitto alkaa 1.6.

Jyväskylän Harjun Vesilinnan iltasoitto alkaa 1.6.

Kesäinen iltasoitto on kuulunut Harjulta vuodesta 1976 alkaen. Kello 20.00 soiva kappale on Torsten Lindforsin trumpetilla soittama Aulis Raitalan sävellys Laulu synnyinseudulle. Joulun aikaan 1. Adventista Loppiaiseen tornista kaikuu klo 18.00 Armas Maasalon Hiljaa, hiljaa joulun kellot kajahtaa.

Viime vuosina iltasoitto on alkanut toukokuun alussa. Tänä vuonna iltasoitto palaa alkuperäiseen ajankohtaan eli iltasoitto kuullaan kesä-, heinä- ja elokuussa eli 1.6.-31.8.2016.

- Ajankohdan lyhentämiseen päädyttiin, sillä viime kesänä 2015 Harjun iltasoitto puhutti asukkaita aiempaa enemmän. Kielteistäkin palautetta on tullut siitä, että iltasoitto häiritsee. Lisäksi tilapäisen äänitaideteoksen ja varsinaisen iltasoiton vaihteleva äänen voimakkuus aiheutti äänihäiriötä varsinkin Vesilinnan lähiasukkaille. Iltasoittoäänitteiden kunto on tarkistettu ja kaikin puolin pyritään varmistamaan, että tekniikka toimii sujuvasti, kertoo viestintäjohtaja Helinä Mäenpää.

Voiko Harjulta kuulua myös jokin muu kappale

Laulu synnyinseudulle on asukkaille rakas ja kesällä myös kaupungissa vierailevat osaavat odottaa iltasoittoa.

- Miettiessämme vuoden 2017 juhlavuotta, jolloin Suomi täyttää 100 vuotta ja Jyväskylän kaupunki 180 vuotta, ideoimme, voisiko nykyisen kappaleen rinnalle löytää uuden vaihtoehdon. Esimerkiksi siten, että alkukesästä Harjulta kuuluisi nykyinen kappale ja loppukesästä ihan toisenlainen musiikki, vaikkapa lastenlaulu, kertoo kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpää.

Palautetta ja ideoita voi esittää kaupungin palautekanavassa/Asiointi ja neuvonta:
https://s-asiointi.jkl.fi/eFeedback/fi/Feedback/21-Asiointi%20ja%20neuvonta

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Helinä Mäenpää
Jyväskylän kaupunki
p. 050 5487 422

9.5.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje