Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon yksiköihin haetaan residenssitaiteilijoita

Jyväskylän ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon yksiköihin haetaan residenssitaiteilijoita

Taiteen edistämiskeskuksen taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Pauliina Lapio ja Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelut ovat yhteistyössä rakentaneet taiteilijaresidenssiohjelmaa Jyväskylän kaupungin ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon yksiköihin viime vuodesta alkaen.
Parhaillaan käynnissä olevassa taiteilijaresidenssiohjelmassa tarkoituksena on rakentaa pysyvää, ympärivuotista toimintamallia, jossa residenssitaiteilijat työskentelevät pitkäkestoisesti hoivayksiköissä olemalla arjessa mukana. Haku kaikkien taiteen alojen ammattilaisille on käynnissä 2.-27.5.2016 ja varsinaiset residenssijaksot käynnistyvät syksyllä. Mukaan otetaan joko neljä taiteilijaa viiden viikon ajaksi tai kaksi taiteilijaa kymmeneksi viikoksi.

Tavoitteena on pitkäkestoinen yhteistyö taiteen käytön edistämiseksi hoivalaitoksissa. Residenssiohjelmassa korostuu ennen kaikkea asukkaiden elämänlaadun paraneminen pitkäkestoisen ja suunnitelmallisen taidetarjonnan myötä, taiteen ammattilaisten työllistyminen sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä kulttuurin saavuttaminen asukkaiden kannalta.

-Taiteilijaresidenssitoiminnalla saadaan paljon virkistystä vanhuspalvelujen asiakkaille, jotka eivät heikentyneen toimintakykynsä vuoksi pääse osallistumaan julkisiin tapahtumiin talon ulkopuolella, sanoo vanhuspalvelujen palvelujohtaja Risto Kortelainen.

Viime syksynä taiteilijaresidenssiohjelmaa pilotoitiin onnistuneesti, kun tanssitaiteilija Helena Ratinen työskenteli kuusi viikkoa eri pitkäaikaishoidon osastoilla, muun muassa muistisairaiden yksikössä ja vuodepotilaiden kanssa. Palaute on ollut erittäin positiivista ja toimintaa on kiitelty niin asukkaiden, omaisten, henkilökunnan kuin taiteilijoidenkin puolelta. Taiteilijaresidenssiohjelma on myös herättänyt kiinnostusta ympäri Suomea ja sitä tullaan kokeilemaan muillakin alueilla valtakunnallisesti.

Tarkemmat hakuohjeet ehtoineen löytyvät Jyväskylän kaupungin verkkosivuilta:
www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/82561_taideresidenssi_Hakulomake2016.pdf

Lisätietoa:
Taiteilijaresidenssiohjelman sisältö:
läänintaiteilija Pauliina Lapio, Taiteen edistämiskeskus, p. 02 95330833 (ei tavoitettavissa 16.–20.5.2016)
pauliina.lapio@minedu.fi

Hoivayksiköiden toiminnasta, residenssin olosuhteista ja käytännön arjesta:
ohjaaja Helena Hjelt, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 3832 (tavoitettavissa ma-to)

4.5.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje