Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän vanhuspalveluissa kehitetään vapaaehtoistoimintaa-10.5.2016 etsitään asiasta kiinnostuneita mukaan toimintaan Kuokkalan kauppakeskuksessa

Jyväskylän vanhuspalveluissa kehitetään vapaaehtoistoimintaa -10.5.2016 etsitään asiasta kiinnostuneita mukaan toimintaan Kuokkalan kauppakeskuksessa

Ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen toimintayksikkö Jokikartano 3-5 ideoi uudenlaista vapaaehtoistoimintaa ikääntyneiden asumispalveluihin. Tehostettu palveluasuminen tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja tukea iäkkäille ja muistisairaille asukkaille.
Jokikartanon toiminnan tavoitteena on taata turvallinen ja elämänmakuinen arki asukkaille. Sen toteuttamiseen kaivataan myös vapaaehtoistoimijoita.

Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnankeskus Vapari on yhdessä Jokikartanon henkilökunnan kanssa etsimässä uusia toimijoita mukaan vanhuspalvelujen vapaaehtoistoimintaan. Vaparin vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit ovat valmentaneet Jokikartanon henkilökuntaa vapaaehtoisten vastaanottamiseen ja perehdyttämiseen.
-Vapaaehtoistoimintaa on suunniteltu hoitajien kanssa ja he ovat antaneet arvokkaan työpanoksensa perehdytyskansion päivittämisessä ja muissa valmisteluissa, kiittää Anne Laimio Vaparista.

Kuokkalan kauppakeskuksessa pääsee kuulemaan vapaaehtoistoiminnasta vanhuspalveluissa

Tiistaina 10.5 Kuokkalan keskustassa sijaitsevassa kauppakeskuksessa esitellään vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia asiasta kiinnostuneille ja etsitään henkilöitä, jotka haluavat antaa aikaansa Jokikartanon muistisairaille asukkaille.

Mukaan toimintaan tulevat vapaaehtoistoimijat saavat Jokikartanossa henkilökunnan täyden tuen. Henkilökunta perehdyttää vapaaehtoiset asukkaisiin, tiloihin ja mahdollisiin toiminnassa tarvittaviin välineisiin.
-Vapaaehtoiset voivat suunnitella toimintaa kiinnostuksen mukaan. Kaikenlainen toiminta on meille tervetullutta. Voidaan esimerkiksi leipoa, liikkua, askarrella, kuunnella tai tehdä musiikkia. Vapaaehtoinen voi tulla myös seurustelemaan, muistelemaan menneitä ja pelaamaan vaikka korttia asukkaiden kanssa, vinkkaa palveluesimies Ritva Kuismanen.
Vapaaehtoistoiminnan tuokioiden tiheys on täysin kiinni vapaaehtoisesta itsestään.


Vapaaehtoistoiminnan kehittämisprojektin pyrkimyksenä on levittää kehitteillä olevaa mallia koko vanhuspalveluihin. Jokikartano toimii suunnannäyttäjänä.

Vapaaehtoistoiminnan esittely Kuokkalan kauppakeskuksessa tiistaina 10.5.2016 klo 10-14

Lisätietoa: Jokikartanon 3-5 palveluesimies Ritva Kuismanen, p. 014 266 7387, Vaparin koordinaattori Anne Laimio, p. 014 266 3071

4.5.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje