Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 3.5.2016

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 3.5.2016

Jyväskylän ja Muuramen kuvataidekoulut oppilaspaikkavaihtoon ilman korotettua maksua

Lautakunta hyväksyi sopimuksen, joka mahdollistaa Jyväskylän kaupungin ja Muuramen kunnan kuvataidekoulujen oppilaspaikkojen vaihdon ilman korotettua lukukausimaksua. Sopimus parantaa palvelujen alueellista saatavuutta ja lasten nuorten taloudellisia mahdollisuuksia osallistua taiteen perusopetukseen.

Kaupungin kuvataidekoulussa on käynyt muuramelaisia arkkitehtuurin laajan oppimäärän mukaisessa opetuksessa ja Korpilahden, Säynätsalon ja Kinkomaan alueelta jyväskyläläisiä lapsia on käynyt Muuramen kuvataidekoulussa kuvataiteen yleisen oppimäärän opetuksessa. Aiemmin Jyväskylän ja Muuramen kuvataidekoulujen välillä ei ole ollut yhdessä sovittua käytäntöä ja kunnat ovat voineet periä ulkopaikkakuntalaisilta erisuuruista lukukausimaksua. Sopimus koskee enintään kymmenen oppilaspaikan lukukausikohtaista vastavuoroista kiintiötä.

Myös Muuramen lapsi- ja perhepalveluiden lautakunta on hyväksynyt oppilaspaikkojen vaihdon 15.3.2016 ilman korotettua lukukausimaksua.

Pohjoismaisessa ystävyyskaupunkitapahtumassa Stavangerissa kesä-heinäkuussa pelataan jääkiekkoa

Vuoden 2016 pohjoismainen ystävyyskaupunkitapahtuma järjestetään Norjan Stavangerissa 30.6.–4.7.2016. Lajina on jääkiekko. Jyväskylän joukkue on koottu yhteistyössä JYP-junioreiden kanssa. Joukkueessa on 15 pelaaja ja vanhin osallistuva ikäluokka on vuonna 2000 syntyneet. Lautakunta valitsi tapahtumaan edustajakseen Eeva Harjulan.
Tapahtumaan osallistuvat perinteisesti joukkueet Tanskan Esbjergistä, Ruotsin Eskilstunasta, Norjan Stavangerista ja Jyväskylästä. Tapahtuma on järjestyksessään 42. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Jyväskylässä vuonna 1975.

Kulttuuri ja liikuntalautakunnan syksyn kokousajat

Kulttuuri ja liikuntalautakunta päätti pitää syksyn 2016 kulttuuri- ja liikuntalautakunnan kokoukset syksyllä keskiviikkoina 31.8. (iltakoulu), 14.9., 19.10. ja 30.11. Kokoukset alkavat klo 17.00, mutta tarvittaessa kokousta ennen järjestetään iltakoulu klo 16.00 alkaen.

Kokouksen esityslista ja liitteet

Myös kokouksessa käsitellyt muut asiat päätettiin esitysten mukaisesti. Kokouksen esityslista ja liitteet on luettavissa tästä linkistä: http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=2079 Materiaali on pdf-tiedostomuodossa.

Hyväksytty pöytäkirja tulee yleisesti nähtäville perjantaina 6.5.2016 Jyväskylän kaupungin kirjaamoon, Vapaudenkatu 32 ja internetiin: http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Antti Saleva, p. 040 734 8106
- kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäki, p. 014 266 4001

3.5.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje