Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tarkkana liikenteessä tiistaina 3.5. – toistakymmentä tuhatta siivoustalkoolaista liikkeellä Jyväskylässä

Tarkkana liikenteessä tiistaina 3.5. – toistakymmentä tuhatta siivoustalkoolaista liikkeellä Jyväskylässä

Jyväskylää siistitään kesäkuntoon tiistaina 3.5. noin 14 000 talkoolaisen voimin. Autoilijoita pyydetään ottamaan huomioon pienet sekä isot talkoolaiset ja noudattamaan liikenteessä erityistä varovaisuutta talkoopäivänä ja -iltana.

Talkoisiin osallistuvat lähes kaikki Jyväskylän peruskoulut sekä kymmenittäin muita talkooporukoita, kuten taloyhtiöitä, yhdistyksiä ja yksittäisiä asukkaita eri puolilta Jyväskylää. Siivoustempauksen vuoksi talkoopäivänä on liikenteessä paljon pientä siivousväkeä, joten tarkkaavaisuus on valttia koko Jyväskylän alueen liikenteessä. Myös talkoolaisilta toivotaan varovaisuutta sekä liikenteessä että roskien keruussa.

Siivoustalkoissa kerätään talven aikana muun muassa puistoihin ja kävelyteiden varsille kertyneitä roskia kuten muovipusseja ja karkkipapereita. Talkoissa ei kerätä puutarhajätettä, hiekoitushiekkaa eikä vaarallisia jätteitä, ei myöskään asukkaiden tai taloyhtiöiden omia jätteitä. Lapset ohjeistetaan olemaan ehdottomasti koskematta maastosta mahdollisesti löytyviin injektioruiskuihin tai -neuloihin.

Siivoustalkoiden järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Altek Aluetekniikan, YIT Rakennus Oy:n ja Destia Oy:n sekä Mustankorkean jätteenkäsittelykeskuksen kanssa. Ilmoittautumisia ottaa vastaan JAPA ry. Talkooporukat organisoivat itsenäisesti kukin omat siivoustapahtumansa. Kevättalkoot ovat osa Jyväskylän kaupungin Sotkutonta päivää -kampanjaa.


Lisätietoja:
www.sotkutontapaivaa.fi
– ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5151, tarja.ylitalo[at]jkl.fi
– koordinaattori Anna Sarkkinen, JAPA ry, p. 040 593 8541, anna.sarkkinen[at]jkl.fi

2.5.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje