Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Korpilahden lähikirjaston aukioloajat laajenevat omatoimiajoilla 6.5. lähtien

Jyväskylän Korpilahden lähikirjaston aukioloajat laajenevat omatoimiajoilla 6.5. lähtien

Korpilahden lähikirjaston asiakkaat voivat asioida kirjastossa palveluaikojen ulkopuolella 6.5. lähtien. Asiakkaat voivat käydä kirjastossa perjantaisin klo 16.00–21.00 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00–21.00.

Kesäkuun alusta lähtien omatoimiajat laajenevat entisestään. Asiakkaat pääsevät kirjastoon tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 16.00–21.00 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00–21.00. Korpilahden kirjaston palveluajat, jolloin henkilökunta on paikalla, pysyvät ennallaan.

Korpilahdesta tulee Kortepohjan ohella Jyväskylän kaupunginkirjaston toinen lähikirjasto, jonka tilat ja aineisto ovat käytössä myös viikonloppuisin. Palokan aluekirjastossa on lehtilukutila Rauha, jonne pääsee omatoimiajalla lukemaan lehtiä, surffailemaan netissä ja ottamaan kopioita.

Omatoimikirjastoon kirjastokortilla ja pin-koodilla

– Omatoimiajalla kirjastoa voivat käyttää kaikki täysi-ikäiset henkilöt, joilla on Keski-kirjastojen kirjastokortti. Lapset voivat tulla kirjastoon yhdessä vanhempiensa kanssa. Omatoimiaikana voi lainata ja palauttaa aineistoa, lukea lehtiä, käyttää asiakaskoneita sekä opiskella ja oleskella tilassa, kertoo Korpilahden lähikirjaston johtaja Sinikka Jokiniemi.

Korpilahdella on 4953 asukasta (väestömäärä 31.12.2014). Kirjasto on pieni, mutta aktiivinen: vuonna 2015 lainoja tehtiin yhteensä noin 40 000 ja kävijöitä oli noin sata päivässä. Omatoimiajat mahdollistavat kirjastoon tulemisen myös palveluaikojen ulkopuolella. Sunnuntaista sadepäivää voi viettää vaikkapa kirjastossa lukien ja lainaten lehtiä ja kirjoja.

Omatoimikirjastojen valvonta perustuu sisäänkirjautumiseen henkilökohtaisella kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla sekä kameravalvontaan.

Omatoimikirjastojen määrä tulee kasvamaan Keski-Suomessa

– Omatoimisen aukiolon mahdollistavia kirjastoja on viime aikoina avattu useita eri puolilla Suomea. Kyse on kasvavasta trendistä, ja omatoimikirjastoja onkin tulevaisuudessa tulossa useaan keskisuomalaiseen kuntaan, kertoo Jyväskylän kaupungin kirjastotoimenjohtaja Hanna Martikainen.

Ohjeet omatoimikirjastossa toimimiseen: http://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/omatoimikirjastot

Lisätietoja:
Sinikka Jokiniemi, kirjastonjohtaja, Korpilahden lähikirjasto, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4156
Hanna Martikainen, kirjastotoimenjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4093

2.5.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje