Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Puutarhajätteet toukokuussa ilmaiseksi Mustankorkealle

Puutarhajätteet toukokuussa ilmaiseksi Mustankorkealle

 Mustankorkean perinteinen puutarhajätekampanja alkoi tänään maanantaina 2.5. Jätteenkäsittelykeskus vastaanottaa kotitalouksien puutarhajätteitä koko toukokuun ajan veloituksetta. Ruuhkahuippu on odotettavissa helatorstain jälkeisenä perjantaina.

Puutarhakuukauden ruuhkahuippua odotetaan perjantaiksi

Mustankorkea vastaanottaa toukokuussa maksutta kotitalouksien puutarhajätteet sekä risut ja oksat. Maksuton vastaanotto on arkisin 2.–31.5.2016 välisenä aikana maanantaista perjantaihin kello 7–19 ja lauantaisin kello 9–14. Helatorstaina 5.5. jätteenkäsittelykeskus on suljettuna ja helatorstain aattona 4.5. suljemme jo klo 18.

Helatorstain jälkeisenä perjantaina Mustankorkealla odotetaan perinteiseen tapaan yleisöryntäystä. ”Viime vuonna Mustankorkealla rikottiin helatorstain jälkeisenä perjantaina kaikkien aikojen kävijäennätys. Jätteenkäsittelykeskuksessa asioi päivän aikana lähes 1 100 asiakasta”, kertoo Mustankorkean viestintä- ja ympäristöpäällikkö Piia Aho. Vuoden vilkkaimpaan päivään on varauduttu myös tänä vuonna ja odotusaikaa pyritään minimoimaan liikenteenohjauksella ja avustamalla kuorman purussa.

Puutarhajätekuukausi toteutetaan yhteistyössä

Puutarhajätekuukausi järjestetään yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Myös kuormanpurkuapua on tarjolla, kun joka vuotiseen tapaan Mustankorkea on palkannut puutarhajätteiden vastaanottokentälle lisäkäsiä auttamaan ja opastamaan jätteentuojia. Puutarhajätteet ja risut on lajiteltava paikan päällä erilleen, koska jätteiden jatkokäsittely on erilainen. Risut sekä oksat haketetaan kompostointilaitoksen tukiaineeksi ja haravointijätteet kompostoidaan.

Mustankorkea palvelee asiakkaitaan kesän aikana laajemmalla aukioloajalla. Jätteenkäsittelykeskus on avoinna toukokuun alusta elokuun loppuun myös lauantaina kello 9–14. “Kesällä puutarhatyöt työllistävät kotitalouksia erityisen paljon. Olemme jo kolmatta kesää avoinna laajemmalla aukioloajalla, koska haluamme palvella asiakkaitamme joustavasti sesonkiaikana”, jatkaa Aho.


Lisätietoja:
Piia Aho, viestintä- ja ympäristöpäällikkö, gsm 040 778 7248, piia.aho[at]mustankorkea.fi
http://www.mustankorkea.fi, www.mustankorkea.fi/omapiha, www.facebook.com/mustankorkea

Mustankorkea Oy on keskisuomalaisten jätteenkäsittelijä, joka on toiminut puhtaamman ympäristön puolesta jo vuodesta 1998.

2.5.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje