Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomessa etsitään ikäihmisten perhehoidosta kiinnostuneita- Tiedotustilaisuuksia aiheesta eripuolilla maakuntaa

Keski-Suomessa etsitään ikäihmisten perhehoidosta kiinnostuneita
- Tiedotustilaisuuksia aiheesta eripuolilla maakuntaa

Keski-Suomessa etsitään uusia perhehoitajia ikäihmisille. Perhehoitajaksi voidaan hyväksyä henkilö, joka koulutuksensa, kokemuksensa tai henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella on sopiva antamaan perhehoitoa. Perhehoitajalta ei kuitenkaan edellytetä sosiaali- ja terveysalan koulutusta, vaan elämänkokemus ja empaattinen asennoituminen ihmisiin ovat tärkeintä. Perhehoitajaksi hyväksytyt henkilöt saavat tehtävään maakunnallisen perhehoidon koordinoinnin järjestämää ennakkovalmennusta.

Maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi -pilotti järjestää yhteistyössä kuntien perhehoidosta vastaavien kanssa tiedotustilaisuuksia perhehoidosta kiinnostuneille.
Maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi – pilotin toiminta on Keski-Suomen kuntien yhdessä ohjaamaa ja rahoittamaa. Kaksivuotisen pilotin tavoitteena on perhehoidon kehittäminen ja lisääminen Keski-Suomessa.

Perhehoito antaa hoidettavalle mahdollisuuden tavalliseen perhe-elämään

Ikäihmisille kaivataan perhehoidosta kiinnostuneita henkilöitä valmentautumaan perhehoitajiksi.

Perhehoito on osa- tai ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa tarvitsevan henkilön hoitamista perhehoitajan yksityiskodissa perheenjäsenenä tai hoidettavan kotona.
Se voi olla sekä lyhyt- että pitkäaikaista. Perhehoito on yksilöllistä ja yhteisöllistä ja se tarjoaa hoidettavalle turvallisen ja tavallisen perhe-elämän sekä mahdollisuuden läheisiin ihmissuhteisiin.

Tiedotustilaisuudet maakunnassa:

• 11.5.2016 klo 18.00, Karstula, Heikintupa (yhteispalvelupiste), Virastotie 3,
43500 Karstula

• 18.5.2016 klo 18.00, Jyväskylä, Keljonkatu 26 A-talo, ruokasali, 40600 Jyväskylän


• 19.5.2016 klo 13.00, Toivakka, Toivakan kunnankirjasto, Iltaruskontie 4,
41660 Toivakka


Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan perhehoidosta. Kaikki kiinnostuneet henkilöt myös lähikunnista ovat tervetulleita.


Lisätietoa: Palveluohjaaja Merja Korpela, p. 014 266 2493
http://www.jyvaskyla.fi/hallinto/hankkeet_ja_strategiat/perusturvapalvelut/perhehoidon_maakunnallinen_koordinointi

29.4.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje