Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän etälääketieteellisten vastuulääkäripalveluiden tuottajaksi Doctagon Oy

Jyväskylän etälääketieteellisten vastuulääkäripalveluiden tuottajaksi Doctagon Oy

Jyväskylän perusturvalautakunta päätti kokouksessaan 28.1.2016/8 käynnistää etälääketieteellisten vastuulääkäripalveluiden hankinnan. Kaupunginjohtaja Koivisto on eilen päätöksellään valinnut etälääketieteellisten vastuulääkäripalvelujen palveluntuottajaksi Doctagon Oy:n.

Palvelun sisältö

Etälääkärikokeilu käynnistetään Vaajakosken alueella kotihoidossa ja tehostetun palveluasumisen yksiköissä. Vastuulääkäripalvelun piirissä olevat asiakkaat hoidetaan ensisijaisesti heidän omissa kodeissaan tai palveluasumisen yksikössä. Jokaisella kotihoidon ja palveluasumisen asiakkailla on jatkossa oma vastuulääkäri, joka on asiakkaistaan hoitovastuussa ja tapaa jokaisen asiakkaansa henkilökohtaisesti vähintään vuosittain. Vastuulääkäri on viikoittain yhteydessä asiakkaan vastaavaa hoitajaan ja ottaa tarvittaessa kantaa muutoksiin asiakkaiden terveydentilassa.

Mikäli palvelun piirissä olevan asiakkaan terveydentilanne vaatii normaalissa arjessa ei-kiireellistä lääkäripalvelua, ottaa asiakkaan hoitaja yhteyttä nimettyyn vastuulääkäriin. Jos vastuulääkäri ei ole heti tavoitettavissa, tarjoaa palveluntuottaja muuta lääkäritukea hoitajille siten, että lääkäripalvelua on saatavilla vuoden jokaisena päivänä ympärivuorokautisesti.

Hankinnan toteutus

Hankinta toteutettiin avoimena menettelynä. Hankinnan vertailuperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Tarjouspyynnössä esitettyyn määräaikaan 13.4.2016 mennessä jätettiin kaksi tarjousta. Tarjouksen jättivät Attendo Terveyspalvelut Oy ja Doctagon Oy.

Tarjouspyynnössä tarjoajilta edellytettiin muun muassa selvityksiä tilaajavastuulain mukaisista rekistereistä ja vaatimuksista. Tämän lisäksi edellytettiin taloudellisten edellytysten täyttymistä ja pyydettiin vähintään neljä referenssiä tai saatavilla oleva määrä, jos määrä on neljää pienempi hankintaa vastaavien etälääketieteellisten vastuulääkäripalvelujen tuottamisesta tehostetussa palveluasumisessa ja/tai kotihoidossa viimeisen kolmen vuoden ajalta.

Hankinnan valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Hinnan painoarvo on 50 % ja laadun painoarvo on 50 %. Attendo tarjosi palvelua edullisemmalla hinnalla, mutta Doctagon Oy sai korkeammat laatupisteet. Kokonaispisteissä Attendo Terveyspalvelut Oy sai 78,811 pistettä ja Doctagon Oy 80,366 pistettä. Näin Doctagon Oy tuli valituksi palvelun tuottajaksi.

Nyt solmittava sopimus on voimassa määräaikaisena ajalla 1.8.2016 ja päättyy 31.7.2018 (24 kuukautta). Sopimusta voidaan jatkaa määräajan jälkeen toistaiseksi voimassa olevana sopimusedellytysten täyttyessä. Sopimus mahdollistaa palvelun laajentamisen ja supistamisen Jyväskylän kaupungin alueella.

Päätös on luettavissa osoitteessa: http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=3&docid=853801 ja vertailutaulukko osoitteessa: http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/vparattn_tweb.htm?853801

Lisätietoja: Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluiden palvelujohtaja Risto Kortelainen, p. 050 522 8677

28.4.2016Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje