Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » 5.-9.-luokkalaisten Vaikuttajapäivä järjestetään 2.5. Veturitalleilla

5.-9.-luokkalaisten Vaikuttajapäivä järjestetään 2.5. Veturitalleilla

Jyväskylän 5.-9.-luokkalaisille järjestetään Vaikuttajapäivä maanantaina 2.5. klo 9-14 Jyväskylän Veturitalleilla. Päivä tarjoaa koululaisille mahdollisuuden vaikuttaa Jyväskylässä valmisteilla oleviin asioihin ja palveluihin. Aihealueittain jaetuissa työpajoissa on paikalla valmisteluun osallistuva virkamies tai työntekijä. Työpajoissa kuullaan, mitä on valmisteilla ja millaisella aikataululla asiat etenevät päätettäväksi. Ryhmä voi osallistua yhteen tai useampaan pajaan oman mielenkiinnon mukaan. Päivän järjestää nuorisopalvelujen osallisuustiimi.

–Vaikuttajapäivä järjestetään nyt toista kertaa. Mukaan on ilmoittautunut 100 koululaista ideoimaan ja ottamaan kantaa valmisteilla tai suunnitteilla oleviin asioihin, sanoo osallisuuskasvatuksen koordinaattori Eeva Mäntylä Veturitalleilta.

Osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen ovat yksi uuden opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen taidoista.
–Oppilaat tutustuvat omien kokemusten kautta demokraattisen toiminnan sääntöihin ja toteutumiseen käytännössä. Heille syntyy kokemuksia osallisuudesta ja toimijuudesta osallisuuden polun kaikissa ikävaiheissa, kertoo OPS-koordinaattori Sirpa Orell perusopetuspalveluista.

Tarjolla 8 työpajaa

Koululaisille esitellään muun muassa ympäristöön, kouluterveydenhuoltoon, kouluruokaan ja mediatyöhön liittyviä teemoja kahdeksassa työpajassa. Samalla tutustutaan myös Jyväskylän Veturitallien toimintaan sekä Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamoon. Päivän aikana ideoidaan Minecraft-pelin avulla, millainen Jyväskylän keskustan tulisi olla. Nuorten Keski-Suomi ry:n keskustelutilaisuudessa pohditaan kouluhyvinvointia yhdessä keskisuomalaisten kansanedustajien kanssa. Videopaja Puhu päättäjälle pyörii non-stoppina koko päivän.

–Työpajojen aiheet on valittu nuorten arjesta. Osallistujat pääsevät muun muassa vaikuttamaan kouluruokailun arjen käytänteisiin, kuulevat nuorten toimittamasta Painovirhe-nettijulkaisusta ja Kelaamo-elokuvapajan toiminnasta, pääsevät suunnittelemaan nuoria liikkeelle kannustavia liikuntamuotoja, ideoimaan nuorten puistoa ja seikkailupolkua sekä unelmien museota, kuvaa Eeva Mäntylä päivän monipuolista ohjelmaa.

Lisätietoja:
osallisuuskasvatuksen koordinaattori Eeva Mäntylä, nuorisopalvelut, p. 014 266 4230
OPS-koordinaattori Sirpa Orell, perusopetuspalvelut, p. 014 266 7147
toiminnanjohtaja Eeva-Liisa Tilkanen, Nuorten Keski-Suomi ry, p. 040 552 8070

28.4.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje