Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Autoillaan puhtaasti tulevaisuuteen! Jyväskylässä lauantaina 14.5. koko perheen tapahtuma biokaasuautoilusta

Autoillaan puhtaasti tulevaisuuteen! Jyväskylässä lauantaina 14.5. koko perheen tapahtuma biokaasuautoilusta

Jyväskylän kävelykeskustassa Aren aukiolla järjestetään koko perheen tapahtuma biokaasuautoilusta lauantaina 14.5.2016 kello 11–13. Tapahtuman teemana on ”BiokaasuKS – Autoillaan puhtaasti tulevaisuuteen!”

Tapahtumassa kuluttajilla on ensimmäistä kertaa Keski-Suomessa mahdollisuus tutustua laajasti biokaasuautoiluun: yleisö saa tietoa niin auton hankkimisesta kuin huolto- ja tankkausmahdollisuuksista – ja samalla viihtyy koko perhe.

Esillä on viimeisin tieto tulevista kaasutankkausasemista ja muista kuluttajia kiinnostavista panostuksista biokaasuautoiluun Keski-Suomessa. Tavoitteena on rohkaista kuluttajia harkitsemaan biokaasuauton hankkimista tai nykyisen auton muuttamista biokaasuautoksi.

Tapahtumalavalla esiintyvät hauskat sketsihahmot, joiden johdolla opitaan faktoja ja kumotaan ennakkoluuloja biokaasuautoilusta. ”Voiko Keski-Suomessa tankata? Mistä autoja saa? Voiko se oikeasti olla päästötöntä?”

Päivässä kuullaan kokemuksia jo vuosia biokaasulla huristelleilta autoilijoilta ja asiantuntijoilta. Biokaasualan toimijat, muun muassa biokaasun tuottajat ja jakelijat esittäytyvät toimintapisteillään. Paikalla on myös biokaasulla toimivia autoja.

Luvassa on myös monenlaista muuta ohjelmaa koko perheelle. Tarkempi ohjelma vahvistetaan lähempänä tapahtumaa. Tapahtuman juontaa toimittaja Mikko Maasola. Tapahtuman pääjärjestäjä on Jyväskylän kaupunki. Muut järjestäjät ovat Keski-Suomen ELY-keskus, Keski-Suomen liitto, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy ja Mustankorkea Oy.

Biokaasun liikennekäyttö halutaan kymmenkertaistaa Keski-Suomessa lähivuosina. Visiona on päästötön ja uusiutuvaan energiaan nojaava Jyväskylän seutu. Yleisötapahtuma on osa biokaasuautoilun edistämiseen tähtäävää toimintaa, jossa on jo tiivistetty yhteistyötä ja synnytetty yhteistä tahtotilaa Keski-Suomessa sekä biokaasualan yritysten sekä julkisten organisaatioiden kesken. Sitra ja Keski-Suomen liitto järjestävät yleisötapahtumaa edeltävänä perjantaina 13.5. Biokaasusta joukkovoimaa -ammattilaisseminaarin.

Lisätietoja:
- tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville, Jyväskylän kaupunki, p. 040 565 3066,
pirkko.melville[at]jkl.fi
- Biokaasu Keski-Suomi -sivut: http://jyvaskyla.fi/biokaasu/keski-suomi
- Facebook-sivut: https://www.facebook.com/biokaasuks
- Twitter: #biokaasuks
- Biokaasusta joukkovoimaa -seminaari: http://www.sitra.fi/tapahtumat/hiilineutraali-teollisuus/biokaasusta-joukkovoimaa

26.4.2016Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje