Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän liikuntapalvelujen uimakoulujen ilmoittautuminen käyntiin toukokuussa

Jyväskylän liikuntapalvelujen uimakoulujen ilmoittautuminen käyntiin toukokuussa

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjestää kesäkuussa tuttuun tapaan uimakouluja lapsille sekä maahanmuuttajanuorille ja -aikuisille. Opetusryhmiä järjestetään AaltoAlvarissa ja Vaajakosken Wellamossa. Ilmoittautuminen ryhmiin käynnistyy heti vapun jälkeen toukokuun 2. päivänä. Ilmoittautua voi joko kaupungin verkkosivujen kautta osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/liikunta/ohjattu_liikunta tai puhelimitse numeroon 014 26 64262.

Lasten uimakouluissa on kolme eri tasoryhmää. Varhaistaitoryhmä on tarkoitettu vähintään viisivuotiaille lapsille, joilla ei ole aiempaan kokemusta uintiharjoittelusta ryhmässä. Ryhmän tavoitteena on totuttaa lapsi vedessä oloon sekä oppia sukeltamaan. Ryhmässä harjoitellaan myös alkeisuintitekniikoita ryhmän edellytysten mukaan.

Alkeisryhmä on tarkoitettu vähintään viisivuotiaille lapsille, jotka osaavat jo sukeltaa sujuvasti. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuintitekniikoita ja tavoitteena on saavuttaa 10 metrin uimataito joko selällään tai vatsallaan uiden.

Jatkoryhmä on tarkoitettu vähintään seitsemänvuotiaille lapsille, jotka osaavat uida vähintään 10 metriä syvässä vedessä vatsallaan ja selällään. Jatkoryhmässä vahvistetaan alkeisuintitekniikoita sekä harjoitellaan monipuolisesti vesiliikuntataitoja. Tavoitteena on oppia uimaan noin 25 metriä. Harjoittelu toteutetaan pääsääntöisesti syvässä vedessä.

Loiskis-uintikurssit ovat toisen luokan oppilaille tarkoitettua lisäopetusta. Loiskis-kurssille osallistumissuositus tulee koulun kautta niille oppilaille, jotka hyötyvät kurssista eniten. Loiskis-kurssit ovat maksuttomia.

Maahanmuuttajille tarkoitettu uintikurssi on alkeistason opetusta. Kurssi on suunnattu sellaisille maahanmuuttajanuorille ja -aikuisille, jotka eivät ole vielä saaneet uimaopetusta. Erityisuimakoulu puolestaan on tarkoitettu sellaisille vähintään viisivuotiaille lapsille, jotka tarvitsevat uinnin oppimiseen erityistä tukea. Ryhmässä harjoitellaan vedessä liikkumista ja yksilöllisesti uinnin eri osa-alueita. Kesäkuun ensimmäisen viikon uimakoulussa avustajina toimivat fysioterapeuttiopiskelijat. Kesäkuun toisen viikon uimakoulussa perusliikkumisessaan avustusta tarvitsevilla lapsilla tulisi olla henkilökohtainen avustaja mukana altaassa.

Tarkemmat tiedot uimakoulujen aikatauluista ja hinnoista osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/liikunta/ohjattu_liikunta/lapset_ja_perheet/uimaopetus.

Lisätietoja:

Vastaava liikunnanohjaaja Eero Simonen p. 014 2664262, eero.simonen[at]jkl.fi

26.4.2016Henri Nyholm

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje