Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Seminaari sähköisten palveluiden käytöstä osana potilaiden hoitoa

Seminaari sähköisten palveluiden käytöstä osana potilaiden hoitoa

Jyväskylän kaupungin psykologipalvelut ja Jyväskylän yliopiston psykologian laitos järjestävät seminaarin, jossa kerrotaan tutkimustuloksia ja kokemuksia sähköisten palveluiden käytöstä osana potilaiden hoitoa. Seminaari pidetään 9.5.2016 kello 13-15 Jyväskylän yliopiston Agorassa, sali Ag D211.

Tutkimustuloksia esittelevät psykologian professori Raimo Lappalainen ja tutkija Päivi Lappalainen Jyväskylän yliopiston psykologian laitokselta.

Tulokset liittyvät Jyväskylän kaupungin psykologipalveluissa toteutettuun tutkimukseen, jossa tutkittiin internetissä toimivien itsehoito-ohjelmien soveltuvuutta potilaiden hoidossa. Viime vuonna alkaneessa hankkeessa pyritään hyödyntämään ja siirtämään psykologian laitoksella saatuja kokemuksia käytännön terveydenhuollon palveluihin.

Tutkimusten mukaan verkkohoidot, joihin yhdistetään sopiva määrä tukea, ovat vaikuttavia, ja valtaosa asiakkaista ottaa ne hyvin vastaan. Teknologian yhdistäminen psykologisiin hoitoihin tarjoaa joustavia ja kustannustehokkaita lisätyökaluja psykologien tarjoamiin palveluihin.

Erilaiset teknologiaratkaisut, kuten internet ja mobiililaitteet, ovat tärkeä osa ihmisten arkipäivää. Mielenterveys- ja terveysongelmiin suunnattuja verkkohoitoja on kehitetty kansainvälisesti 1980-luvulta lähtien. Internetiä hyödyntäviä psykologisia verkkohoitoja on erilaisten mielenterveys- ja terveysongelman hoitoon, muun muassa depressioon, paniikkihäiriöön, sosiaalisiin pelkotiloihin, post-traumaattiseen stressiin, yleiseen ahdistuneisuushäiriöön, pakkokäyttäytymiseen ja erilaisiin pelkoihin.

Suomessa on toistaiseksi selvitetty vain vähän sitä, miten tavalla teknologian ja verkkohoitojen yhdistämistä tavanomaiseen psykologien työhön sekä terveydenhuollon palveluihin voitaisiin toteuttaa.

Ennakkoilmoittautumista toivotaan kahvituksen vuoksi sähköpostiosoitteeseen oona.keituri@jkl.fi. Henkilökuntaa pyydetään ilmoittautumaan SAPissa koulutusnumerolla 50071163.

Lisätietoja:

psykologi Oona Keituri, Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalvelut/Psykologipalvelut, p. 014 266 3560, oona.keituri@jkl.fi

professori Raimo Lappalainen, Jyväskylän yliopiston psykologian laitos, p. 050 443 2349

26.4.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje