Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Pitkään seisseitä pyöriä poistetaan Jyväskylän pyöräparkeista – nouda omasi pois 28.4. mennessä!

Pitkään seisseitä pyöriä poistetaan Jyväskylän pyöräparkeista – nouda omasi pois 28.4. mennessä!

Jyväskylän kaupunki on tarkastanut keskusta-alueen pyöräparkit ja poistaa niistä torstaina 28.4. hylätyiksi epäillyt pyörät. Jos pyöräsi on jäänyt keskustan pyöräparkkiin pitemmäksi aikaa, nyt on kiire noutaa se kotiin!

Tarkastuksen yhteydessä kaupungin keskustan pyöräparkit on käyty kahteen otteeseen valokuvaamassa 11. ja 18.4. Hylätyt pyörät on seulottu joukosta valokuvia vertaamalla, eli kuvista on paikallistettu jatkuvasti samoilla sijoillaan seisovat pyörät. Niihin on valokuvavertailun jälkeen kiinnitetty uhkaavista poistotoimista kertovat tiedotteet, joissa laputetun pyörän omistajalla kerrotaan olevan kaksi viikkoa aikaa siirtää pyörä parkista omiin säilytyspaikkaan.

Pyörän noutamiseen varatut kaksi viikkoa on kulunut umpeen torstaina 28.4. Silloin pyöräparkeista vastaava Jyväskylän kaupunki siirrättää pois ne laputtamansa pyörät, joita omistajat eivät itse ole noutaneet ja siirtäneet toisaalle. Talteen otettavat pyörät toimitetaan 28.4. Sovatek-säätiön varastotiloihin Sorastajantie 4:ään (HUOM: paikka vaihtunut!). Sieltä voi maanantaista 9.5. alkaen ruveta kyselemään omaa ajokkiaan, jos sen huomaa pyöräparkista kadonneeksi.

Kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu vain pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen. Aiempien vuosien siivousoperaatioissa keskustan pyöräparkeista on kerätty pois kymmeniä hylkypyöriä, joita ei ole aikoihin liikutettu. Tarkastuksen avulla pyöräparkit saadaan siivottua ja niihin järjestyy tilaa aktiivisesti pyöräilevien kaupunkilaisten pyörille.

Siivousoperaatiossa käydään läpi kaupungin ylläpitämät pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Hylättyjä pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, Vanhalta Rautatieasemalta ja Asema-aukiolta.


Lisätietoja: katu- ja satamamestari Jan Viilos, p. 014 266 5143, jan.viilos[at]jkl.fi

22.4.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje