Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginhallitus käsittelee Jykes Kiinteistöt Oy:n toiminnan uudistamista kokouksessaan 25.4.

Jyväskylän kaupunginhallitus käsittelee Jykes Kiinteistöt Oy:n toiminnan uudistamista kokouksessaan 25.4.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto esittää kaupunginhallitukselle, että Jykes Kiinteistöjen nykyistä toimintamallia tulee tarkastella uudelleen kaupungin strategisten ja elinkeinopoliittisen tarpeiden mukaiseksi, minkä vuoksi on syytä käynnistää yhtiön nykyisen toiminnan uudistaminen.

Jyväskylän kiinteistömarkkinoiden tilanne on muuttunut merkittävästi ja markkinoille on syntynyt luontaista kilpailua. Kaupunki on arvioinut markkinatilannetta ja haluaa reagoida siihen.

Paikalliselle kiinteistötoimialalle on syntynyt 2000-luvulla useita yrityksiä, jotka toimivat pääosin samassa markkina-asemassa kuin Jykes Kiinteistöt ja pystyvät vastaamaan markkinakysyntään niin, että kilpailua alueellisesti saadaan aikaiseksi. Lisäksi EU:n valtiontukilainsäädännön muutokset ovat merkinneet sitä, että kaupunki ei pääsääntöisesti enää voi antaa takauksia Jykes Kiinteistöt Oy:lle.

Jykes Kiinteistöt Oy kehittää, omistaa, vuokraa ja rakennuttaa toimisto-, tuotanto- ja varastotiloja Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueella. Yhtiön omistajia ovat Jyväskylän kaupunki (84,9 %) sekä Laukaan (9,1 %) ja Muuramen (6,0 %) kunnat, joten yhtiö on 100-prosenttisesti kuntaomisteinen.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto esittää, että Jykes Kiinteistöjen uudistamisen tavoitteena on muodostaa Jykes Kiinteistöt Oy:stä nopean toiminnan kiinteistökehittäjä, joka kehittää kaupungin strategian kannalta tärkeitä kohteita. Tarvittaessa yhtiön nykyisistä kiinteistöistä tulee luopua ja uudet hankkeet ovat yhtiön omistuksessa vain käynnistysvaiheen ajan.
Yhtiön nykyisten vuokralaisten toiminta ei tule vaarantumaan uudistuksen aikana, kiinteistösalkun keventäminen tapahtuu hallitusti ja kiinteistöjen vuokralaistoiminnan erityispiirteet huomioiden.

Uudistustyötä varten esitetään perustettavaksi työryhmä, jonka tehtävänä on valmistella Jykes Kiinteistöjen uudistusohjelma ja toimeenpanosuunnitelma, jotka tuodaan päätöksentekoon syksyllä 2016.

Jykes Kiinteistöt Oy:n asia kaupunginhallituksen esityslistalla:
http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=2063

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 014 2665101

21.4.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje